Sundbyberg Strand - inflyttat och klart

I Sundbyberg Strand har vi byggt drygt 450 bostäder i en mängd olika bostadsformer, från StegEtt-boenden för den som vill in på bostadsmarknaden till vanliga bostadsrätter, hyresrätter och seniorboenden.

När Riksbyggen förhandlade om marken år 2001 betraktades området som kommunens baksida – ett ogästvänligt industriområde intill Bällstaviken. Här ville vi skapa en levande, marin stadsdel med bostäder för alla. Efter ett enormt rivningsjobb, ett gediget saneringsarbete och många år av planerande, ritande och byggande har vi i samarbete med Sundbybergs Stad omvandlat Sundbyberg Strand – baksidan som blev framsida.

När vi ritade Sundbyberg Strand var vår vision att alla skulle kunna hitta sin framtida bostad här. Och nu har vi förverkligat den idén. I Brf Hamnen och Brf Strandpromenaden finns ettor till femmor i olika storlekar. På andra sidan Hamngatan ligger Brf Bryggan, för aktiva seniorer, och Brf Sjöbodarna, med lägenheter för unga. Och i kvarteret Brofästet finns ett hus med bara hyresrätter. Dessutom har vi byggt Sundbybergs högsta hus – Brf Landmärket. Huset har en grundstandard utöver det vanliga och en lummig park på taket.

Husen ligger nära vattnet. Många av dem har sjöutsikt och egen balkong eller terrass.
Strandpromenaden utanför husen har vi rustat upp med fina gång- och cykelvägar, planteringar och belysning.

Sundbyberg Bostadsprojekt i Sundbyberg