Riksbyggen har byggt moderna bostadsrätter vid Helsingborgs nya frontlinje vid Öresund, centralt med havet som granne.

Huset ligger med fantastiskt läge på Oceanhamnen, Helsingborgs mest havsnära stadsdel där du bor på en ö i havet men ändå mitt i stan nära alla kommunikationer. Här har vi byggt 46 bostadsrätter i ett hus som reser sig mellan tre till sex våningar. Det översta våningsplanet är indraget med vackra takterrasser. Lägenheterna är 1-5 rum och kök på 31,5 till 134 kvm.

I Brf Oceankajen har man dessutom tillgång till föreningens övernattningslägenhet/lokal. Som boende i föreningen disponerar man dessutom en gemensam takterrass och en innergård.

I hela den nya stadsdelen Oceanhamnen har man tagit fasta på hållbara lösningar. Vakuumtoaletter installeras i samtliga lägenheter vilket gör att man bedömer att färskvattenåtgången kan minska med 80% jämfört med en vanlig vattenklosett. Det finns även matavfallskvarnar i varje lägenhet där allt matavfall transporteras direkt till biobränsleanläggningen via ledningssystemet. På taket finns det solceller och på innergården finns det gemensamma odlingslotter och en liten lekyta.

Från byggstart till inflyttning var det ca 25 månader