Brf Lobelia i Göteborg

Brf Lobelia består av 60 välplanerade lägenheter på 1-3 rum och kök om 34-83 kvm.

Brf Lobelia består av ett bostadshus på 9 våningsplan med 2 trapphus. Huset innehåller totalt 60 lägenheter av varierande storlek från 1–3 rum och kök mellan 34–83 kvm samt gemensamma utrymmen.

Huset byggdes delvis ovanpå Mölndal Gallerias lastintag. Brf Lobelia består totalt av 9 våningsplan och del i garage under Västra kvarteret och del i garage i Östra kvarteret. Bostadshuset är beläget runt en innergård som är gemensam med övriga framtida bostadsrättsföreningar i Västra kvarteret och ligger med långsidorna mot nord och syd.

Alla lägenheter har tillgång till en gemensam innergård. Innergården har grillplats, olika sittgrupper, mindre lekplats, gårdshus, pergola med mera, en naturlig och uppskattad samlingspunkt för de boende. 

Alla lägenheter har balkong eller uteplats. De boende har tillgång till gemensamhetslokal och övernattningslägenhet. Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd i källaren.

I Brf Lobelia ingår medlemskap i bilpool under 5 år, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när man behöver det. De boende kan även hyra parkeringsplats eller garage.

Brf Lobelia ligger i Mölndals innerstad och Riksbyggens kvarter är en del av förändringen av hela Mölndals innerstad. Brf Lobelia ingår som en av flera bostadsrättsföreningar som utgör Västra kvarteret i Riksbyggens kvarter. Västra kvarteret kommer bestå av totalt preliminärt 183 lägenheter uppdelat på Brf Lobelia, Brf Petunia och Brf Browallia.
Östra kvarteret består av Bonum Brf Rosenrot, Brf Grandalia och Brf Tigeröga med totalt 145 lägenheter.

Brf Lobelia ligger mitt i Mölndals innerstad bredvid Mölndal Galleria. Med närheten till Mölndals Bro är läget komplett med både butiker, restauranger, bibliotek, vårdcentral samt kommunikationer i form av pendeltåg, spårvagnar och bussar. Det centrala läget ger en mycket god närhet till den service Mölndal har att erbjuda.