Brf Guldpennan i Uddevalla

Brf Guldpennan i Uddevalla består av 47 lägenheter på två till fyra rum och kök. 2022 utsågs det till Sveriges fjärde bästa bostadsprojekt enligt nöjd kundindex.

Brf Guldpennan är det andra i ordningen av totalt tre bostadsprojekt som ingår i Riksbyggens omvandling av Söderskolans historiska mark i Uddevalla där vi skapar ett nytt och levande bostadsområde. Området kommer bestå av en bostadsrättsförening för Bonum, två bostadsrättsföreningar för Riksbyggen och en skönt grön gård som ramar in hela området.

Samtliga lägenheter i Brf Guldpennan har en inglasad balkong och lägenheterna om 3-4 rum och kök har även en extrabalkong, något som uppskattats mycket av de boende. I föreningen finns en gemensamhetslokal samt ett övernattningsrum för gäster med pentry och badrum. Man har dessutom 24 elbilsplatser till sitt förfogande, vilket möjliggör hållbarare transporter. 

Bostadshuset och komplementbyggnader har sedumtak och föreningen har en mysig gård med grillplats och pergola för trevlig gemenskap. På den gemensamma delen av gården som områdets tre föreningar delar på finns lekplats, utegym och boulebana för att öka möjligheterna för de boende att mötas på ett enkelt sätt.

Bostäderna är belägna i närheten av strandpromenaden längs Uddevallas kust med närhet till både hav och centrum. 

Byggtid september 2019 – juni 2021 (21 månader)