Brf Solkatten i Lund - referensprojekt

Södra Råbylund är en ny stadsdel i Lund som Brf Solkatten är en del av.

Brf Solkatten är beläget i Södra Råbylund i sydöstra Lund där en ny stadsdel växer fram. Här i härlig lantlig miljö har vi byggt 23 vackra och praktiska radhus fördelade på 3 huskroppar med mellan två till tre våningar. Bostadsrätterna har 4–5 rum och kök om mellan 112–150 kvadratmeter.

Hållbarhetsåtgärder för Brf Solkatten

Det gröna är i fokus i Brf Solkatten där den trevliga lummiga gården ligger i centrum. Vi har planterat större träd och annan växtlighet för att bidra till bland annat pollinering i området. På gården har vi satt upp kvällsbelysning för insekter.

Intilliggande grönytor bidrar till att skapa en boendemiljö som öppnar för gemenskap och trivsel. De boende har tillgång till en egen odlingslott. Samtliga förrådsbyggnader i Brf Solkatten har sedumtak och vi har arbetat för att minimera mängden hårdgjord yta.

I inflyttningspresent gav vi föreningen en eldriven lådcykel som alla boende fritt kan låna. Vi har fått höra att lådcykeln har blivit väldigt populär och används flitigt.

Brf Solkatten i Lund placerade sig på topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt, enligt den årliga mätningen av de nöjdaste kunderna, nöjd kundindex, NKI 2019. 

Fakta Brf Solkatten

  • 23 radhus i tre huskroppar
  • 4-5 rum på 112-150 kvm
  • Byggtid från byggstart till inflyttning var 17 månader.
  • Inflyttning genomfördes april 2019.
  • Arkitekten var Jaenecke Arkitekter.