Referensprojekt Brf Oceankajen

Moderna och hållbara bostadsrätter vid Helsingborgs nya frontlinje vid Öresund, centralt med havet som granne. Genomfört och inflyttat bostadsprojekt.

Huset ligger med fantastiskt läge på Oceanhamnen, Helsingborgs mest havsnära stadsdel där du bor på en ö i havet men ändå mitt i stan nära alla kommunikationer. Här har vi byggt 46 bostadsrätter i ett hus som reser sig mellan tre till sex våningar. Det översta våningsplanet är indraget med vackra takterrasser. Lägenheterna är 1-5 rum och kök på 31,5 till 134 kvm.

I Brf Oceankajen har man tillgång till föreningens övernattningslägenhet/lokal. De boende i föreningen disponerar en gemensam takterrass och en innergård.

I hela den nya stadsdelen Oceanhamnen har vi tagit fasta på flera hållbara lösningar. Vakuumtoaletter installeras i samtliga lägenheter, vilket gör att färskvattenåtgången kan minska med 80% jämfört med en vanlig vattenklosett. Det finns matavfallskvarnar i varje lägenhet där allt matavfall transporteras direkt till biobränsleanläggningen via ledningssystemet. På taket finns det solceller och på innergården finns det gemensamma odlingslotter, samt en liten lekyta.

Från byggstart till inflyttning tog det cirka 25 månader.