Brf Rosenhäll i Linköping - referensprojekt

I Brf Rosenhäll i Linköping har vi byggt 35 moderna lägenheter. Bostadsrätter med högt i tak, kök i exklusiva materialval och balkong i söderläge.

Bostadsrätter i Linköping

I anrika Ramshäll i centrala Linköping har Riksbyggen nu färdigställt 35 bostadsrätter i ett femvåningshus. Lägenheter är på ett till fem rum och kök, i storlekarna 26,5-161,5 kvadratmeter.

Brf Rosenhäll har eleganta våningar, där flertalet av lägenheterna har egen balkong eller terrass som vetter mot den skyddade innergården i söderläge. De flesta lägenheter har hela 2,7 m i takhöjd och är utrustade två badrum. Köken är från svenska Vedum och vitvarorna är från Miele. 

Bilen ställs i varmgarage med laddplats under huset. Det finns också en generös relaxavdelning med bastu, pardusch och jacuzzi med tillhörande uteplats för avkopplande stunder. De boende kan boka bostadsrättsföreningens "egna hotellrum" för gäster att övernatta i.

Hållbarhetsåtgärder för Brf Rosenhäll

Brf Rosenhäll är ett bostadsprojekt som haft hållbarhet i fokus. Vi har arbetat hållbart både under själva byggprocessen och skapat hållbara hem till de boende. Huset är miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket visar på höga kvaliteter gällande energi, inomhusmiljö och byggnadsmaterial. Brf Rosenhäll är byggt i närhet till kommunikationer och med laddstolpar intill. De gemensamma byggnaderna har sedumtak och på bostadshuset har vi placerat solceller, för att ta vara på naturens energier. Vi har även lagt in LOD magasin för att gynna dagvattenhantering i området. 

Byggtiden från första spadtaget till inflyttning var 24 månader.
Inflyttning under 2019.

Arkitekter vi samarbetat med är Utopia arkitekter AB och Winell & Jern arkitekter AB.