Brf Salmo Salar i Halmstad - referensprojekt

Brf Salmo Salar ligger på Nissastrand i Halmstad och ingår i Riksbyggens bokoncept StegEtt. I husets fem våningar ryms 48 bostadsrättslägenheter.

Brf Salmo Salar består av ett femvåningshus med 48 bostadsrättslägenheter på mellan 30,5-52,5 kvadratmeter i storlekarna ett till två rum och kök. Lägenheterna är yteffektiva och smart planerade utan att tumma på kvalitén, och konceptet är ekonomiskt hållbart eftersom det ger en unik möjlighet att köpa en första bostadsrätt i ett centralt läge till rimlig kostnad.

Huset har fem våningar. Huset har solceller, sedumtak och sopsortering. Fastigheten är ansluten till fjärrvärme. Ventialtionen har mekanisk till- och frånluftsystem med värmeåtervinning. Solceller på yttertaket som ytterligare komplement. 
Det finns övernattningslägenhet och en gemensam lokal med ett pentry att använda till fest eller träning samt en relaxavdelning med inglasat uterum, bastu och duschar.

Det finns möjlighet till odling på takterrassen. Regnvatten samlas upp för bevattning. Man har minimerat mängden hårdgjord yta genom att bygga garage under jord.  I garaget finns parkeringsplatser för 60 cyklar och 15 bilar, varav tre med laddning för elbil och en med plats för poolbil. Ytterligare 40 cykelparkeringar får plats ute på gården. Det kommer att ordnas både bilpool och cykelpool med möjlighet att hyra fortskaffningsmedel.

Miljöcertifiering klass Silver enligt SundaHus. 

Lägenheterna ligger på det populära området Nissastrand med gångavstånd till centrum och högskolan. Inflyttning våren 2018. 

Från byggstart till inflyttning var 18 månader.