Bo och hemestra i Sundsvall

Sundsvall är staden där det inte råder brist på aktiviteter. Oavsett om du vill ge dig ut på en dagsutflykt med vänner, få upp pulsen rejält eller bara njuta av stillheten så finns det något för dig. Friluftslivet i Sundsvall är något alldeles extra, samtidigt som staden erbjuder härliga kulturevenemang och mängder med god restaurangmat. Bor du Sundsvall så får du både och; ett tryggt hem och obegränsat med upplevelser, precis där du är.

Dina smultronställen på hemmaplan

Här känns hemma som borta, fast hemma. När du bor i en nyproducerad lägenhet ligger känslan av hotell nära till hands. Med fördelar som den egna, perfekta kudden, en kyl med dina favoriter och en minibar utan överpriser. Du har allt du behöver på några stegs avstånd, och du behöver aldrig checka ut. Med egen balkong eller uteplats är hemesterkänslan aldrig långt borta. Här kan du koppla av med en god bok eller odla dina egna solmogna tomater och njuta av avskildheten i lugn och ro. 

I Sundsvall bygger vi välplanerade och bekväma bostäder som bjuder in till hemester, varje dag. Vi frågade Ida Wallgren och Marlene Eng på vårt kontor i Sundsvall, om deras bästa hemestertips. Hoppas du hittar något tips du gillar!

Hemestertips i Sundsvall

Havsbad och tjärndopp

Om du tycker om att bada har Sundsvall otrolig potential. Med sina sandstränder, klippbad och skogstjärnar finns alla möjligheter till svalka en varm sommardag. För den som föredrar att hålla sig på torra land bjuder badplatserna på vackra vyer och perfekta tillfällen att slappna av med en god bok och picknickkorg.

  • Hulitjärn
   I strövområdet Uvberget utanför Bergsåker hittar du Hulitjärn, en tjärn perfekt för ett kvällsdopp med brygga och gräsytor att slå sig ner på. Bottnen är iordningställd med fint grus och omgivningarna är magiskt vackra. Runt tjärnen finns stigar att vandra längs för att ta sig upp på berget, där du hittar en utkiksplats med bord, bänkar och grillplats.

  • Vitsand
   Alldeles nära Galtströms bruk, där du hittar det gamla järnbruket med bagarstuga och café, ligger pärlan Vitsand. En lite undangömd, långgrund badstrand med alldeles vit sand. Hit tar du med dig matsäck och spenderar hela dagen. För den som gärna tältar är stranden en bra plats för det med, utan trängsel och med havsutsikt till frukosten.

  • Lortesand
   Om du tar vandringsstigen från Lörudden till Telefonviken kan du kombinera en fin promenad med ett dopp i havet. Strax innan du kommer fram till Telefonviken hittar du smultronstället Lortesand, en magiskt fin strand där havet breder ut sig.
Kvinna vid Uvberget

"I år har vi tagit hemestrandet till en ny nivå, tidigare har vi haft vår husvagn stående i fjällen men nu har vi köpt en sommarhusvagn! Den ska ta oss runt till nya och gamla smultronställen i våra hemtrakter och vi invigde den för några helger sen. Vi packade in oss, åkte till Smitingen utanför Härnösand och ställde upp oss på en pop-up-camping som de har där. Det var helt fantastiskt, så fin natur med raukar, grottor och stigar att utforska i reservatet, perfekt för barnen."

Ida Wallgren, Riksbyggen fastighetsförvaltning Västernorrland

Upplev vildmarken

Knappt två timmar norrut hittar du Skuleskogens nationalpark, ett område där höga berg, skog och kust tillsammans utgör ett landskap som måste upplevas. Med storslagna utsikter genom frodig skog är det på vår och försommar magiskt att uppleva lövsprickningen och grönskan här. I nationalparken har olika leder gjorts tillgängliga med stigar och spångar, och en av dem leder till den mäktiga Slåttdalsskrevan, en av nationalparkens högsta punkter. Eftersom det tar mindre än två timmar att åka hit så  är det perfekt som helg- eller dagsutflykt. Du hinner åka över dagen eller kan lägga till en övernattning i tält eller vindskydd längs vandringen.

Lokala delikatesser

Visste du att vi har matkulturer från världens alla hörn?  Brasiliansk-Norrländsk fusion, sushi, burgare och husman, här hittar du något för alla smaker. Runt om staden finns gårdsbutiker, och caféer där du kan handla lokala råvaror och eller en riktigt bra fika. Det är svårslaget att handla grönsaker direkt från bonden som odlat dem, och stanna till på jordgubbsplocket för solmogna bär till grädden. Så se till att ta dig ut och testa lite nya restauranger och smaker!

Upptäck en ny kultur

Här finns möjlighet att upptäcka och uppleva kultur när den är som bäst. Med konstvandringar, guidade turer och sevärdheter med historia ligger det nära till hands att se något nytt. Genom konceptet Kultur för alla kan du på egen hand ta del av danskultur direkt i din telefon. Runt om i staden sitter QR-koder utplacerade på lyktstolpar, en mer lättillgänglig kulturupplevelse får du leta efter.

Med fasta priser och avgifter kan du slappna av 

I en nyproducerad bostad slipper du tänka på renoveringsbehov och budgivning, du vet vad du betalar för och behöver inte oroa dig för att det blir dyrare än du tänkt. Du kan luta dig tillbaka och njuta av ditt fräscha, moderna hem. 

Trygg förvaltning med Riksbyggen

Med Riksbyggens förvaltning är och förblir hemmet en plats att känna sig trygg på. Vi har lång och bred erfarenhet av förvaltning av fastigheter och erbjuder tjänster inom allt från trädgård- och grönyteskötsel, till störningsjour och tekniskt underhåll. När vi förvaltar är du fri från ansvar och åtaganden och i en välskött, fräsch fastighet blir det lätt att hitta semesterkänslan.