Bo och hemestra i Östersund

Östersund är staden där det inte råder brist på aktiviteter. Oavsett om du vill ge dig ut på en dagsutflykt med vänner, få upp pulsen rejält eller bara njuta av stillheten så finns det något för dig. Friluftslivet i Jämtland är något alldeles extra, samtidigt som staden erbjuder kulturevenemang och restaurangmat i världsklass. Bor du Östersund så får du både och; ett tryggt hem och obegränsat med upplevelser, precis där du är.

Dina egna smultronställen på hemmaplan

När du bor i en nyproducerad lägenhet ligger känslan av hotell nära till hands. Här känns hemma som borta, fast hemma. Med fördelar som den egna, perfekta kudden, egen kyl med just det du gillar allra mest och en egen minibar utan överpriser slår hemester semester med hästlängder. Du slipper packa och har tillgång till hela garderoben.

Med egen balkong eller uteplats är hemesterkänslan aldrig långt borta. På din egen täppa för odling och avkoppling kan du plantera sommarbär och blommor och njuta av avskildheten i lugn och ro. 

I Östersund utvecklar vi välplanerade och bekväma bostäder som bjuder in till hemester, varje dag. Vi frågade Erik Grim på vårt kontor i Östersund, om hans bästa hemestertips. Här kommer några tips att uppleva under din hemester!

Hemestertips i Östersund

Laguner och vattenfall

Åk fyrtiofem minuter sydöst så kommer du till Forsaleden, ett vattenfallsområde med vandringsleder och platser för övernattning. På vår och försommar är det magiskt att uppleva lövsprickningen och grönskan här. När värmen kommer under högsommaren finns det en otrolig lagun att bada i där vattenfallen slutar. Eftersom det ligger så nära staden passar Forsaleden perfekt som helg- eller dagsutflykt. Du hinner åka över dagen eller lägga till en övernattning i tält eller vindskydd längs leden.

Upplev vildmarken

Att övernatta i det vilda kan vara underbart, som i tält eller vindskydd, där du själv ansvarar för packning och uppsättning av lägerplats. Ett alternativ är att åka till Lofsdalen och hyra en vildmarkskåta. Där får du uppleva naturen med en genuin känsla av närhet till elementen, men med bekvämligheter i form av bäddar med renskinn och en värmande eld inne i kåtan. Vill du finns möjligheten att få förberedd mat att tillaga över elden och i anslutning till kåtan finns högfjällsspa, bastu och fantastisk utsikt utlovas.

Selfie på man vid älv

"Under vår och försommar besöker jag gärna Forsaleden, ett vattenfallsområde där jag vandrar och tältar. Det är en perfekt helgutflykt att åka dit, vandra två mil genom den fina naturen och sedan slå upp tältet för natten. Längs leden finns vindskydd och enklare hus med bäddar att sova på, om man inte själv vill bära med sig tält. Dagen efter vandrar man tillbaka och njuter mer av forsarna och vattenfallen, det är som att befinna sig i en riktig trollskog."

Erik Grim, administratör Riksbyggen Jämtland

Gå på festival

Varje år arrangeras Yranveckan, världens längsta festvecka, i Östersund. Med film, konst, teater och framför allt en stor musikfestival som sträcker sig över en helg i juli och involverar stora artister och härliga kulturupplevelser. Längs Storsjöns vatten slingrar sig under Storsjöyran krogstråket med mat, dryck och trubadurer som håller stämningen på topp under festivalen.

Lokala delikatesser

Kulturen kring mat i Jämtland är framstående, med många destinationer för den som vill äta god mat av lokala råvaror som förädlats varsamt, ofta på producenternas egna gårdar. Östersund är en av UNESCO utsedd gastronomisk stad, en ”City of Gastronomy” och här finns Eldrimner som är ett resurscentrum för mathantverk och stödjer lokala matproducenter i hela Sverige.

Stadens matkultur kan du ta del av genom det rika utbud på riktigt bra restauranger som finns i Östersund. Här hittar du något för alla smaker, av genomgående god kvalité och där hantverket genomsyras av stolthet över råvarorna och slutprodukten.

Upptäck en ny kultur

I Östersund finns möjlighet att upptäcka och uppleva kultur när den är som bäst. Med konstvandringar, guidade turer och sevärdheter med historia ligger det nära till hands att se något nytt. På Nationalmuseum Jamtli kan du ta del av aktuella utställningar inom konst, foto och samhällsutveckling. På egen hand kan du gå någon av de konstrundor som kommunen erbjuder kartor till, med tillhörande information om verken och konstnärerna.

Med fasta priser och avgifter kan du slappna av 

I en nyproducerad bostad slipper du tänka på renoveringsbehov och budgivning, du vet vad du betalar för och behöver inte oroa dig för att det blir dyrare än du tänkt. Du kan luta dig tillbaka och njuta av ditt fräscha, moderna hem. 

Trygg förvaltning med Riksbyggen

Med Riksbyggens förvaltning är och förblir hemmet en plats att känna sig trygg på. Vi har lång och bred erfarenhet av förvaltning av fastigheter och erbjuder tjänster inom allt från trädgårds- och grönyteskötsel, till störningsjour och tekniskt underhåll. När vi förvaltar är du fri från ansvar och åtaganden och i en välskött, fräsch fastighet blir det lätt att hitta semesterkänslan.