Trygghetsboende i kooperativ hyresrätt i Kil

Anmäl intresse

Trygghetsboendet är beläget mitt i centrala Kil, granne med kommunhuset och närhet till övrig service. Det är 29 hyreslägenheter i form av en kooperativ hyresrättsförening.

Anmäl intresse

Är du intresserad av boendet är du varmt välkommen att ställa dig i föreningens kö för trygghetsboendet. Klicka på knappen ovan och skicka namn, adress och personnummer.

Fakta

Rum 1-3 rum och kök
Boarea 42-68 kvm
1 rum och kök 42 kvm
2 rum och kök 60,5 kvm
3 rum och kök 68,5 kvm

De kooperativa hyreslägenheterna i Kil

Det är den kooperativa hyresrättsföreningen som äger trygghetsboendet. Lägenheterna fördelar sig på sju våningar och det finns två gemensamhetslokaler som kan nyttjas av de boende för samvaro och rekreation. Den ena är belägen på bottenplan och är utrustad med fullt utrustat kök samt TV. I lokalen finns även ett övernattningsrum som kan hyras av de boende för släkt som kommer på besök. Den andra lokalen är belägen på översta våningen och har en tillhörande terrass med härlig utsikt.

Ett trygghetsboende kan ses som en seniorbostad plus. För att kunna ställa sig i kö till en lägenhet måste en vara 65+ år.

Det finns ett antal parkeringar knutna till boendet, till dem är det separat kö.

  • I hyran ingår värme och vatten.
  • Till hyran tillkommer hushållsel, varmvatten, TV/data och eventuell parkeringsavgift.

Om området

Hyreslägenheterna i Kooperativet på Storgatan ligger mitt i händelsernas centrum. Här bor du med butiker, restauranger och annan service precis utanför dörren. Precis utanför ligger Ica praktiskt beläget för att slippa bära på matkassarna allt för långt.

 

Vanliga frågor

 

Vad är ett trygghetsboende?

Trygghetsboende är en boendeform där lägenheterna är avsedda för målgruppen äldre (+65 år) som är för friska för särskilt boende men har behov av mer trygghet och social närvaro än vad de kan få i sitt nuvarande hem.

Att bo i trygghetsboende är precis som att bo i en vanlig lägenhet fast med lite fler smarta lösningar och större trygghet. Det finns en bovärd knuten till boendet, flera gemensamma rum och en takterrass som alla kan njuta av.

Är det kö till trygghetsboende?

Det krävs inget biståndsbeslut för att ställa sig i kö till trygghetsboende, men för att kunna ställa sig i kö till trygghetsboende behöver man vara 65 år eller äldre.
Det finns många fördelar med kooperativ hyresrätt som boendeform, både för de boende och för kommunen. Att bo i en kooperativ hyresrätt ger de boende ett inflytande över sitt boende.

De boende får en tillgänglig lägenhet utan behöva satsa något större kapital. I en Kooperativ hyresrättsföreningen är medlemsavgiften med Riksbyggens upplägg bara 100 kronor.

Hur stor är insatsen?

Föreningens medlemsavgift är 100 kronor som man betalar i samband med att man skriver under hyreskontraktet.

Vad ska det vara i bottenvåningen?

På bottenvåningen planeras gemensamhetslokaler för samvaro och ett övernattningsrum som besökande till hyresgästerna kan boka när man hälsar på och behöver sova över. Det planeras även förråd för lägenheterna, cyklar och permobil. På bottenvåningen kommer även hemtjänsten i Kils kommun att hålla till i egen lokal.