Hyreslägenheter i Linköping, Skarpan

5 lediga bostäder

Gränsande till Tinnerö eklandskaps lummiga strövområden och sjöar ligger Skarpan i Linköping. Ett nygammalt område under utveckling, med varsamt renoverade och nybyggda hyreslägenheter. Anmäl intresse om du vill hyra en lägenhet i Linköping.

Fakta

Rum 1-4 rum och kök
Boarea 31-92 kvm
Antal 432
Byggår 1965
Riksbyggen Hyresförmedling AB ansvarar för uthyrningen av våra lägenheter. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter i vår personuppgiftspolicy.

Lediga bostäder

Östergötlands län / Linköping kommun / Linköping

Konstruktörsgatan 94

4 rok 92 kvm 10227 kr/mån
Östergötlands län / Linköping kommun / Linköping

Konstruktörsgatan 66

4 rok 92 kvm 10228 kr/mån
Östergötlands län / Linköping kommun / Linköping

Konstruktörsgatan 84

2 rok 58 kvm 7205 kr/mån
Östergötlands län / Linköping kommun / Linköping

Konstruktörsgatan 54

1 rok 34 kvm 5226 kr/mån
Östergötlands län / Linköping kommun / Linköping

Konstruktörsgatan 84

2 rok 58 kvm 7205 kr/mån

Hyreslägenheter i Skarpan, Linköping

Hyresrättsområdet Skarpan i Linköping har genomgått en omfattande men varsam renovering och förtätning. De 282 ursprungliga lägenheterna har totalrenoverats och 150 nya lägenheter har tillförts genom påbyggnad av ett fjärde våningsplan. Hiss går till alla våningsplan och källare, där lägenhetsförråden finns.

Lägenhetsinformation

Alla lägenheter har helkaklade väggar i badrummen, säkerhetsdörr och separat till- och frånluft. De nyproducerade lägenheterna på plan fyra har parkettgolv i alla rum samt kombimaskin.

Samtliga lägenheter har bredband via fiber.

Balkong och uteplats

Flera lägenheter har inglasade balkonger.

Om området

Området har fem gårdar med lekplatser och grillytor, med öppna ytor och trädgårdsliknande miljöer emellan. Alla gårdar har cykelrum och i området finns två återvinningsstationer. Eftersom Konstruktörsgatan slutar i en återvändsgränd vid förskolan är området lugnt, med väldigt lite biltrafik. Även parkeringsplatserna ligger utanför bostadsområdet. Gårdar och lekplatser har rustats upp.

I området finns nu ett nytt vårdboende och en utbyggd förskola. Hela området har energioptimerats och renoveringen har gjorts på ett resurssmart sätt genom att återanvända det som är fräscht istället för att kasta.

Skarpan ligger mellan området Berga och Vidingsjö, strax söder om Linköping. Det gränsar till Tinnerö eklandskap kultur och natur, som är ett 687 hektar stort naturreservat. Där hittar du strövområden, konstgjorda sjöar med rikt fågelliv, fotbollsmatcher på sommaren och vardagsäventyr på skidorna under vintern.

Samtidigt som området gränsar till grönområden och hundraåriga ekbackar är det ett område i utveckling. Bland de kommunala visionerna för Tinnerö eklandskap finns ett besökscentrum och en forntida safaripark. Granne med Skarpan finns en kombinerad förskola och skola upp till sjätte klass. Och inom en kilometer har du all tänkbar service med bland annat vårdcentral, apotek, folktandvård, postombud, bankomat och två större mataffärer. Vill du hellre ta dig in till centrala Linköping är det cykelväg de fyra kilometerna.

Riksbyggens bostadsrätter i Linköping

I Linköping finns både hyreslägenheter och bostadsrätter. Ta en titt på våra bostadsrätter och gör en intresseanmälan och få löpande information om vad som händer.

Bostadsrätter i Linköping

Bra att veta om hyresrätt från A till Ö

Allt du behöver veta när du bor i en hyreslägenhet.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta om hyresrätt

Uthyrningsregler

Det här gäller när du hyr en lägenhet av oss.

Nycklar.jpg

Vår uthyrningsregler

Frågor och svar

Vad är en hyresrätt, får en hyresrätt renoveras och vad gäller om du är sambo?

Fragetecken.jpg

Hitta svar på dina frågor