Föreningen eniga: "Det är bekvämt och underlättar"

En välskött innergård, nyklippta gräsmattor och snabb service och reparation är några komponenter som kan öka trivseln hos en bostadsförening. Brf Snäckgärdsbaden 1 tog hjälp utifrån för att få till en bra och fungerande fastighetsservice.

Brf Snäckgärdsbaden 1 i Visby är en av alla nöjda föreningar som tagit hjälp av Riksbyggen. Fastigheten byggdes år 2012 och består av en förening med bra sammanhållning. När det var dags för dem att byta förvaltare var det viktigt att få tag på en lokal person som var engagerad i sitt arbete. Det var då som Riksbyggen och fastighetsförvaltaren Johnny Hagberg klev in i bilden.

Varje dag har ordförande Mikael Håkansson och Johnny Hagberg kontakt. Antingen via mejl, telefon eller så träffas de på plats när Johnny är ute och sköter om fastigheten.

– Den dagliga kontakten får samarbetet att flyta. Det är bekvämt och underlättar för oss, säger Mikael Håkansson.

Johnny Hagberg är ofta på plats hos föreningen. Han sköter om och förvaltar fastigheten och omgivningen så att allt fungerar. När något krånglar så löser han det, det kan vara både stora och små problem.

– Vi sköter det mesta och man känner sig uppskattad av människorna i huset, säger Johnny Hagberg.

På 13:de våningen har föreningen något utöver det vanliga: en bubbelpool. Där kan de boende koppla av till havsutsikten.

– Men den och andra funktioner i föreningen skulle inte fungera så bra om vi inte hade vår engagerade fastighetsförvaltare Johnny, säger Mikael Håkansson.

Riksbyggen är verksamma över hela Sverige och erbjuder fastighetsförvaltning både för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Man kan välja att få delar eller hela verksamheten förvaltad.