Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Barkbåten

Sollentuna
1 640 000–7 495 000 kr
Anmäl intresse

Försäljning pågår av Brf Barkbåten med 80 lägenheter i natursköna Väsjön, granne med sjöar, naturreservat och skidbacke. Välkommen till en lekfullare verklighet! Kontakta mäklaren för att boka privat visning!

Fakta

Pris 1 640 000– 7 495 000 kr
Rum 1–5 rum och kök
Boarea 26–137 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

2 566–8 298 kr/mån
Våningar 3–6
Lägenheter 80
Status Försäljning pågår
Planering pågår
2021
Säljstart
April 2022
Byggstart
Inredningsval
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter i Väsjön, Sollentuna

När du köper en nyproducerad bostadsrätt i Brf Barkbåten får du naturlyx med bara fem kilometer till Sollentuna Centrum. Husen ramas in av grönskande gårdar och genom kvarteret ringlar en liten bäck, lagom stor för ett barkbåtsrace.

Sluta aldrig leka!

I Brf Barkbåten i Väsjön bygger vi för att livet ska vara roligt. Då krymper stressen så att hjärnan och hälsan får växa – livet ut. Utanför dörren finns ett helt lekparadis för alla åldrar. Bada från klipporna i Fjäturen eller glid ut med föreningens kajak från bryggan vid Rösjöbadet. Spring ett varv runt Väsjöns promenadbryggor, lek kurragömma i något av de två naturreservaten. Vintertid kan du åka skidor i Väsjöbacken och på sommaren susa ner för MTB-spåren. Är du intresserad av att köpa lägenhet i detta naturområde, skicka in en intresseanmälan via formuläret längst ner.

Ett naturlyxigt boende i nya Väsjön

Drömmer du att köpa en nyproducerad bostadsrätt nära naturen men samtidigt i närheten av centrum, med kommunikationer som enkelt tar dig in till Stockholm city? Då kommer Brf Barkbåten att passa dig! När löven singlar ner kan du ta med svampkorgen till skogs i jakt på kantarellställen. När snön faller kan du spänna på pjäxorna och köra några åk i skidbacken. När träden knoppas kan du njuta av vårsolen på din balkong. Och när sommaren blommar kan du cykla till någon av sjöarna i området. Naturlyx var ordet.

Naturen går som en grön tråd, från utsidan och in. Husen ramas in av barrskog och berg. Arkitekturen harmoniserar med allt det vackra. Att flytta hit betyder att du får ta del av naturens årstidsväxlingar, såväl ute som inne.

När nya området Väsjön är fullt utbyggt kommer det att vara en egen stadsdel med uppemot 4 400 bostäder och lokal service. De bostäder vi bygger kommer att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Ett socialt hållbart och ekologiskt bostadsområde där man tar kloka, klimatsmarta beslut. Husen vi bygger ska vara i samklang med naturen och miljöfokus ska genomsyra hela processen – från stomme till färdig lägenhet.

För att förstärka känslan av hållbarhet ser vi till att bygga olika sociala rum. Utanför dörren och innanför tröskeln. Privata och offentliga. Med plats för social samvaro, men också för stillhet och eftertanke.

Riksbyggen planerar att bygga totalt cirka 450 bostadsrätter i Väsjöområdet med stor variation i storlekarna från ett till fem rum och kök. Alla med hög grundstandard och egen balkong eller uteplats. Välj det boende som passar dig och din familj.

En helt ny stadsdel växer fram. Läs om allt som händer vid Väsjön.

Skolor och förskolor

Kommunen utreder kontinuerligt marknaden och befolkningsprognoserna för att kunna tillgodose de behov som uppstår då det sker nyinflyttningar. I takt med att inflyttningen påbörjas i Väsjön växer behoven allt mer. I de planer som finns just nu för området ingår bland annat två förskolor och en skola.

Hållbarhetsåtgärder

 • Bilpool och laddstolpar
 • Sedumtak på carport
 • Solceller på hustak
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Bilpool och laddstolpar
 • Sedumtak på carport
 • Solceller på hustak
Om vårt hållbarhetsarbete
Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Välkommen till Väsjön och må bra

Området Väsjön ligger omgivet av Rösjökilen och Södra Törnskogen, två naturreservat med både vildmarkskänsla och öppna landskap.

Rösjöskogen är kommunens mest utpräglade fritidsområde. Här finns motionsanläggningar, bollplaner och badplatser. Vid Rösjöns södra ände finns en camping med stor badplats, servering och minigolfbana.

Törnskogen är Sollentunas vildmark. Det är ett småkuperat sprickdalslandskap där hällmarkstallskog och blåbärsgranskog dominerar. Mellan hällarna ligger våtmarker och sumpskogar. Områdets storlek gör att Törnskogen är rik på växt- och djurarter.

Och inte nog med det. Fyra sjöar har du också i närheten. Skridskovänliga Väsjön, Fjäturen som passar för fiske och här finns klippbad, Rösjöns badplats har både servering och bryggor samt Snuggan, en liten skogssjö som förser den lilla ån framför Brf Kåsan med vatten.

I Väsjöområdets södra del finns Edsbergs sportfält med tennishall, fotbollsplaner och motionsspår. Väsjöbacken har tre slalombackar och lekfull Funpark.

Naturen i all ära. Men ibland vill man ha lite mer av shopping, restauranger och vimlande folkliv också. Med bussen tar det bara 20 minuter till Sollentuna Centrum med cirka 120 butiker för alla designintresserade. Vill du in till city får du lägga till 20 minuter med pendeltåg. Närmaste pendeltågsstation är Häggvik cirka 3,5 kilometer bort. Till Stockholms Central är det 20 kilometer och till Arlanda 26 kilometer.

Anmäl intresse till Brf Barkbåten

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur
Inredning

Brf Barkbåten inredningsportal

Här kan du testa att göra tillval och sätta en personlig prägel på din lägenhet. Prova dig fram till vilket kök och badrum du vill ha. Klicka in i vår inredningsportal och se vad som passar i ditt nya hem.

Välj inredning

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp