Flytta in direkt
Flytta in direkt

Brf Åstråket

1 395 000–2 595 000 kr
Anmäl intresse

Nu finns bara ett fåtal inflyttningsklara lägenheter med flexibelt tillträdesdatum kvar i Brf Åstråket. Genomgående bostäder med fina materialval och dubbla balkonger alternativt balkong/uteplats i historiska Västra Munktellstaden. Här bor citynära i lugna kvarter alldeles intill Eskilstunaån.

Fakta

Pris 1 395 000– 2 595 000 kr
Rum 2–3 rum och kök
Boarea 52–74 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kall- och varmvatten
 • TV och IP-telefon via Tele2
 • bredband 100/100
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel, föreningen har individuell mätning (s.k. IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel

Vad används avgiften till

4 792–6 250 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 36
Status Försäljning pågår

Erbjudande

Unikt erbjudande i Brf Åstråket med sagolikt läge intill Eskilstunaån i Västra Muntkellstaden. Nu finns möjlighet att köpa de två visningslägenheterna i Brf Åstråket till förmånlig pris – först till kvarn gäller.

 • Lgh 2102 - 2 rum och kök på 52 kvm.  Nytt pris 1 395 000 kr (ord. pris 1 735 000 kr).
 • Lgh 1102 - 3 rum och kök på 74 kvm. Nytt pris 2 425 000 kr (ord. pris 3 145 000 kr).
Visningar

Visningar

Onsdag 26 juni kl. 17:00-17:30

Varmt välkommen på öppen visning i vår visningslägenhet på Brädgårdsgatan 5. Entré sker från innergården. Passar inte tiden? Inga problem, kontakta våra mäklare för en bokad visning.

Onsdag 10 juli kl. 17:00-17:30

Varmt välkommen på öppen visning i vår visningslägenhet på Brädgårdsgatan 5. Entré sker från innergården. Passar inte tiden? Inga problem, kontakta våra mäklare för en bokad visning.

Onsdag 24 juli kl. 17:00-17:30

Varmt välkommen på öppen visning i vår visningslägenhet på Brädgårdsgatan 5. Entré sker från innergården. Passar inte tiden? Inga problem, kontakta våra mäklare för en bokad visning.

Planering pågår
Säljstart
Försäljning pågår
Byggstart
Februari 2022
Upplåtelse
Maj 2023
Inflyttningsklart
September 2023

Bostadsrätter i Eskilstuna

Med adress Brädgårdsgatan 5 och 7 välkomnar Riksbyggen Brf Åstråket - två fristående småskaliga röda tegelhus på fyra våningar som samsas om en mysig innergård.

I föreningen finns 36 lägenheter med fin standard och dubbla balkonger alt. balkong och uteplats där du kan blicka ut över Eskilstunaån där endast promenadstråket som ringlar sig längs ån skiljer husen från vattnet. Grindarna till innergården är låsta och på gården finns sittplatser i solen, privata uteplatser, gångstråk och cykelparkering. Till varje lägenhet finns ett tillhörande förråd i källaren

Ett hem att längta till

I Brf Åstråket har vi satsat på klassiska materialval och bostäderna har låg energianvändning och låg miljöbelastning. Alla lägenheter är genomgående med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.
Det tilltalande köket är från Vedum och har bra förvaringslösningar. Vitvaror är från Electrolux.

I det helkaklade badrummet finns dusch och bekvämligheter som egen tvättmaskin och torktumlare under en praktisk arbetsbänk. Ovanför tvättmaskinen finns förvaring i väggskåp med vita släta luckor. Det finns fortfarande möjlighet att göra tillval på handdukstork och/eller komfortgolvvärme i badrummet mot en kostnad på 6 900 kr respektive 9 800 kr.

Månadsavgift där mycket ingår

I Brf Åstråket ingår värme, vatten, bredband 100/100 och TV Bas från Tele2 i avgiften och föreningen har tecknat ett kollektiv avtal för hushållselen sk. IMD, vilket innebär att förbrukningen av el mäts i varje lägenhet – och att du som boende betalar för din egen förbrukning, men att du inte behöver teckna ett eget elavtal.

Bo på första parkett intill ån

I Västra Munktellstaden lever du det sköna livet där det mesta är enkelt. Med stan inpå knuten promenerar du snabbt till butiker, caféer, restauranger och service. Ena stunden kan du njuta av folklivet eller ta en AW och i nästa stund kan du sitta på din balkong i din underhållsfria bostad blicka ut över Eskilstunaån där endast ett promenadstråk som ringlar sig längs ån skiljer husen från vattnet.

Under rubriken Bostäder kan du se de lägenheter som är till salu.
Kanske någon av de trivsamma gavellägenheterna med ljusinsläpp från tre väderstreck lockar mest? Eller en av våra kvadratsmarta tvåor som har plats för egen kryddodling i det stora och inbjudande köksfönstret?

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Minimering av mängden täta, hårdgjorda ytor 
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Minimering av mängden täta, hårdgjorda ytor 
Om vårt hållbarhetsarbete

Huset och omgivningen

Vår arkitekt Markus Grieser från AART AB berättar om huset och visionen kring området vid Eskilstunaån och Munktellstaden.

Se filmen

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Munktellstaden - porlande vatten och allt inom räckhåll

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Historiskt var det Eskilstunas största industriområde. Idag är det ett modernt kvarter och ett centrum för innovation, kultur och sport, nära all tänkbar service. Runt knuten har du stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet, fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan och svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet. Restaurang- och caféutbudet växer stadigt i takt med att fler människor flyttar hit och i området finns även ett hotell, Munktellbadets kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relaxavdelning och träningsmöjligheter och evenemangsarena Stiga Sports Arena som rymmer hela 5 000 besökare och som är hemma-plan för det klassiska handbollslaget Guif och här hålls även stora evenemang som konserter och mässor.

Nära till det mesta

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns Biostaden Eskilstuna, mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kultur-minnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetsanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Knutpunkt för kultur

Du som är intresserad av konst, kultur och musik kommer att trivas extra bra i Munktellstaden. Här finns flera spännande museer, som exempelvis Eskilstuna Stadsmuseum och Munktellmuseet. Den stora kulturarenan Lokomotivet ligger också i området och här hålls regelbundna föreställningar inom såväl stand-up som teater och musik.

Grönskande promenad längs ån

Du bor precis vid flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån. En ny strandpromenad har byggts längs ån och det nya badhuset. Slå dig ner vid kajen och njut av det rofyllda porlande vattnet. Varför inte köpa med en kaffe och njuta av lugnet? Eller kanske möta upp en vän för lunch på den närliggande restaurangen. Kajen kommer att förlängas på östra sidan om ån intill den nya gång- och cykelbron mot Pråmskjulstorget. Tre kilometer norrut ligger populära Årby naturreservat med grillplatser och motionsspår för löpning och vandring. På vintern finns även ett skidspår här.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Annica Lövgren

Annica Lövgren

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Ellinor Mersin

Ellinor Mersin

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp