Pausat
Pausat

Brf Fiskeläget

Anmäl intresse

Bostadsprojektet är pausat och vi har i dagsläget ingen bestämd tidsplan för när vi planerar att köra igång. Råå är en idyll vid havet med bekvämt badrocksavstånd till hamn, bad och strand. Om du anmäler intresse får du löpande information när vi har något nytt att berätta.

Fakta

Lägenheter 5
Status Kommande
Planering pågår
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter på Råå, Helsingborg

Råå är idag en stadsdel i Helsingborg, men den lilla fiskebyn har ändå behållit sin prägel som pittoresk småstad. Man kan kanske inte tro det, men vid förra sekelskiftet var Råå Sveriges största fiskeläge. För ännu längre sedan hade den lilla byn även avgörande betydelse i att Skåne är svenskt. På 1600- och 1700-talet var Råå en återkommande skådeplats för kriget om Skåneland mellan Sverige och Danmark, eftersom det här var en strategiskt viktig plats vid Rååns mynning. Slutligen uppförde Karl XII befästningsvallar och lyckades hejda dansken. Mer om det här kan du uppleva på Råås eget sjöfarts- och fiskemuseum.

Numera är Råå en charmig och fridfull plats med en mycket vacker småbåtshamn. Här bjuds på ett aktivt seglingsliv och fiskeriverksamheten är fortfarande igång med sin verksamhet. Strax intill går en långgrund sandstrand, kantad av äldre bebyggelse som minner om byns sjöfararhistoria. Härifrån är vyn över Ven och Danmark slående. Vill man ta en vacker promenad leder en naturskön dalgång till Raus kyrka från 1100-talet. Trots sin idylliska, gamla prägel har Råå naturligtvis även moderniserats på många sätt.

Idag finns här all service och alla bekvämligheter som vardagen kräver. Helsingborg ligger bara sex km bort vilket gör att du når hela Öresundsregionen inom en timme med båt, tåg eller buss. Samtidigt som du lever ett bekvämt liv i en vacker, havsnära och historisk miljö.

Bo i Råå med närhet till natur

Marken ligger nära Råå centrum med mysiga restauranger och liten pittoresk småbåtshamn. Här har du även närhet bra service som flera livsmedelsaffärer, apotek och buss till Helsingborgs centrum.

Fiskeläget Råå har det mesta så man behöver faktiskt inte ta sig någon annanstans. Om du vill koppla av så finns det flera hår och skönhetsvård att välj mellan på Råå by. Föredrar du att promenera har du ett underbart vackert strövområde i Råådalen, precis i närheten. Här är perfekt att bo med barn med närhet till det mesta och här finns här en fin gammal skola från dagis till och med 5:e klass. Har du lite större barn så ligger den kommunala Högastensskolan från 6:e klass bara tio minuter bort på cykel.

Anmäl intresse till Brf Fiskeläget

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Kristin  van der Reep

Kristin van der Reep

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp