Flytta in direkt
Flytta in direkt

Brf Ribbhusen

Anmäl intresse

Nu finns bara ett radhus kvar! I det nya stadskvarteret Spårvagnshallarna i södra Helsingborg har vi byggt 22 flexibla, smarta och hållbara radhus i trä. Här blandas tallbarrsdoft med havsluft och sand samtidigt som du bara har tio minuter med cykel till Helsingborgs centrum.

Fakta

Pris 3 395 000 kr
Rum 6 rum och kök
Boarea 115 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

6 152 kr/mån
Lägenheter 22
Status Försäljning pågår

Bostadsrättsradhus i Helsingborg

Triangelskogen, där Skogsgatan, Spårvagnsgatan och Tallskogsgatan möts, har vi byggt 22 radhus med flexibla planlösningar. I det nya radhuskvarteret som ligger i kv. Spårvagnshallarna är det lätt för barnen att hitta nya vänner att busa med. En härlig plats att växa upp på som inbjuder till lek och aktiviteter med gemensamma grönytor med plats för grill och lek. Tryggt och bekvämt – både för barn och förälder.

I Brf Ribbhusen får du hög kvalitet på inredningen, dubbla uteplatser och en mysig trädgård på baksidan. Husen har två hela välplanerade våningar. Brf Ribbhusens arkitektur har hämtat inspiration från närområdet och låter träkänslan bli kostymen exteriört och ger ett snällt, lätt intryck, nästan som en träbrygga som doftar hav samtidigt som skog. Och det är ju precis så Brf Ribbhusen ligger – ett stänk från havet sida vid sida med den åretruntgröna tallskogsdungen. Här är det lätt för vardagen att ta plats och känna sig hemma.

Väggarna är målade, badrummen helkaklade och på golven ligger parkett förstås. Vardagsrummet och köket ligger i en skön öppen planlösning vilket skapar ett socialt utrymme som inbjuder till långa gemensamma middagar. Samtidigt som läxor ska göras, frågor ställas och maten förberedas. En trappa upp finns den mer privata delen.

Smarta funktioner på ett och samma ställe

Med hemmaportalen har du alla hemmets smarta funktioner i fickan. Glömde barnen att låsa ytterdörren? Nu kan du låsa dörren direkt i mobilen. Med det digitala tittögat kan du även se vem som ringer på, även om du inte är hemma. Du kan också styra den smarta belysningen i hemmet. Här finns också andra användbara tjänster, som bokning av bilpool, Skånetrafikens avgångstider och status på din el- och vattenförbrukning. I hemmaportalen planerar vi också att samla praktiska funktioner som underlättar din kommunikation med Riksbyggen och din förening. Det kan vara kontaktuppgifter till kundservice och andra viktiga uppgifter som rör ditt boende.

Smarta funktioner som ingår i din bostad

 • Smarta lås—du öppnar med mobilen
 • Digitalt tittöga— se vem som ringer på
 • Smart hemlarm—grundutrustning
 • Smart belysning inomhus—ljussätt med mobilen

Gemensam grön innergård

På Ribbhusens innergård finns gemensamma gröna ytor och i din nya bostad ingår även en alldeles egen odlingslott som ligger precis utanför baksidan på huset. Här kan familjen både odla nyttigt och gott. Allt efter tycke och smak. Tar sig inte tomaterna eller vitlöken hos dig – finns säkert en knippe att låna från närmaste granne. Den gemensamma ”gröningen” med odlingslotter blir Ribbhusens hjärta. Här får umgänge, skratt och lek ta plats. Både för vuxna och barn.

Brf Panoramautsikten

Nu planerar vi för nästa etapp i kv. Spårvagnshallarna. Här planerar vi att bygga bostadsrätter på höjden. Välplanerade lägenheter om ett till fyra rum och kök med fullständig panoramautsikt över stad och hav.

Anmäl intresse till Brf Panoramautsikten

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Om området

Spårvagnshallarna ligger i den västligaste delen av stadsdelen Miatorp, mellan Strandbadsvägen, Industrigatan och Skogsgatan.

Nära till aktiviteter för alla åldrar

I kv. Spårvagnshallarna bor du med nära Helsingborgs hela utbud av aktiviteter och kultur. En kort cykel- eller busstur tar dig in till Helsingborgs centrum där du kan uppleva utställningar och evenemang på Dunkers kulturhus eller se en bra film på bio. I det direkta närområdet kan du också ägna dig åt aktiviteter som padel och tennis, här finns en rolig trampolinpark som barnen älskar och många föreningar med aktiviteter för stora som små.

Friluftsvännen och naturälskaren har många pärlor att upptäcka. Granne med Spårvagnshallarna ligger Triangelskogen och Talldungen. De binds samman genom vandringsleden Tallskogsleden, som sträcker sig cirka fem kilometer från Råå vallar i söder till Raus plantering strax norr om Miatorp. Här kan du promenera eller jogga året runt. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, två markerade löpslingor, flera grillplatser, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. I Talldungen kan du utmana dig själv i ett av Helsingborgs så kallade Bootcamp-utegym och en en km lång löpslinga mellan tallarna. Vill du testa dina gränser ytterligare kan du prova den militära hinderbanan på Hedens friidrottsarena. Där hittar du också både löpar- och fotbollsplaner. Här kan idrottsintresserade i olika åldrar träna friidrott med IFK Helsingborg eller fotboll med Ramlösa Södra IF.

Skola och förskola

Det finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten av kvarteret. Närmast ligger Lussebäckens, Pinjens och Nallens förskola. Akvarellen förskola och Förskolan Högasten är andra som ligger bra till. Önskar du välja förskola med montessoripedagogik som inriktning så finns Dibber i Ramlösa och Montessoriskolan Kärnhuset i Råå. I Raus Planterings Skola, ett kvarter från Spårvagnshallarna, finns årskurs F-6. På Högastensskolan kan du gå hela vägen från F–9. Högstadieskola finns också på Rönnowska skolan som ligger på gångavstånd. För ungdomarna finns de flesta av Helsingborgs kommunala och enskilda gymnasieskolor inom bekvämt avstånd med buss eller cykel.

Service och kommunikationer

I kv. Spårvagnshallarna görs plats för framtida handel och service på nära håll. Redan i dag finns bra livsmedelsbutiker inom bekvämt räckhåll. På andra sidan Hästhagsvägen ligger ett välsorterat Willys och vid Lussebäcken finns ytterligare en större livsmedelsbutik.

Spårvagnshallarna ligger strategiskt bra till för att ta dig vart du vill. Här finns bra cykelvägar i alla riktningar och vill du istället åka kollektivt kan du välja mellan ett flertal busslinjer med täta avgångar från hållplatser i närheten. Önskar du ta tåget hittar du Ramlösa station en knapp kilometer, eller några minuter med cykel, från din nya bostad. Härifrån går tåg mot Lund/Malmö eller till Helsingborg C där de flesta förbindelser med omvärlden strålar samman; båt, tåg, buss, taxi och flygbuss. Till Helsingør går färjor över Sundet dygnet runt. Till Ängelholms flygplats tar det endast 30 minuter.

Anmäl intresse till Brf Ribbhusen

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Anna Helsing

Anna Helsing

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post