Fördelar med att köpa bostad av Riksbyggen

Att köpa en helt ny och fräsch lägenhet som ingen har bott i förut är en speciell känsla. Ofta är det en dröm som går i uppfyllelse, kanske något man letat efter länge och som äntligen faller på plats. När du köper en nyproducerad lägenhet så gör du det till ett fast pris och slipper budgivning. Du har oftast också möjlighet att påverka utformningen av just din lägenhet i form och färg.

Sök bostad

Fördelar med att köpa nyproduktion av Riksbyggen

 • Ekonomisk trygghet i ditt bostadsköp
  Riksbyggens Trygghetslöfte – ger ett dig ekonomiskt skydd om något oförutsett händer, exempelvis rätt till fria månadsavgifter vid dubbelt boende, rätt att frånträda köpet eller flytta fram tillträdet.
 • Fasta priser
  Du slipper budgivning. När du bestämt dig för en ledig eller inflyttningsklar lägenhet så blir den din. Om du köper redan när försäljningen startar kan du dessutom få förtur i köordningen genom att gå med i Riksbyggen Förtur.
 • Personlig vägledning
  Vi ger dig personlig vägledning hela vägen till inflyttning från lägenhetsval till val av inredning.
 • Tryggt att bo - garanti och service
  Du får fem års garanti på din nya bostad. Vi är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar alla bostäder vi bygger i minst fem år - efter det bestämmer ni i föreningen om vi skall fortsätta. Vår kundservice håller öppet dygnet runt så att du kan få hjälp när du behöver den.
 • Trygg bostadsrättsförening
  När du köper en ny bostadsrätt av oss, är du genom ditt medlemskap i föreningen också delägare i Riksbyggen. Vi är ett kooperativt företag som jobbar för ditt bästa, och överskott går åter som utdelning till våra föreningar. Våra bostadsrättsföreningar har en ekonomisk plan som är förankrad i verkligheten via vår fastighetsförvaltning och godkänd av intygsgivare från Boverket.
 • Riksbyggen garanterar intäkterna
  Om inte alla lägenheter i bostadsrättsföreningen säljs köper Riksbyggen de lägenheterna. Men vad innebär det egentligen för dig? Det betyder att Riksbyggen garanterar intäkterna så föreningen inte behöver ta någon ekonomisk risk vid osålda lägenheter. Även om inte alla lägenheter blir sålda i den nya bostadsrättsföreningen kommer inte kostnaden för avgifterna att läggas på dig som köper en ny lägenhet. Varför är det bra? Annars läggs den kostnaden på er som bor i bostadsrättsföreningen.

20180313_riksbyggen_day2_0273_v2a_QC_EPI Herobild 1920x1080.jpg

Vad är en trygg bostadsrättsförening?

 • En bostad där vi tänkt hållbarhet när vi bygger till exempel med energieffektiva lösningar som är byggd utifrån kraven i Miljöbyggnad Silver.
 • En bostadsrättsförening som är byggd med målet att det ska vara enkelt och kostnadseffektivt att förvalta.
 • När du köper en bostad av Riksbyggen får bostadsrättsföreningen tillgång till en specialist från Riksbyggen i styrelsen. Varför är det bra? Bostadsrättsföreningen får då hjälp med frågor som kan röra allt från ekonomi till underhåll av fastigheten. Vi hjälper till att starta upp arbetet i bostadsrättsföreningen. Det är en hel del frågor som behöver struktureras och organiseras.
 • Vi är ett kooperativt företag vilket ger er många fördelar som tillgång till styrelseutbildningar, utdelning och återbäring samt möjlighet att påverka företagets utveckling.