Tryggt att köpa från Riksbyggen

Att köpa en helt ny och fräsch lägenhet som ingen har bott i förut är en speciell känsla. Ofta är det en dröm som går i uppfyllelse, kanske något man letat efter länge och som äntligen faller på plats. När du köper en nyproducerad lägenhet så gör du det till ett fast pris och slipper budgivning. Du har oftast också möjlighet att påverka utformningen av just din lägenhet i form och färg.

Sök bostad

Fördelar med att köpa lägenhet av Riksbyggen

 • Ekonomisk trygghet i ditt bostadsköp
  Trygghetsfilosofin – ger ett dig ekonomiskt skydd om något oförutsett händer. 
 • Personlig vägledning
  Vi ger dig personlig vägledning hela vägen till inflyttning från lägenhetsval till val av inredning.
 • Tryggt att bo - garanti och service
  Du får fem års garanti på din nya bostad. När du flyttat in finns vi kvar och sköter om föreningen i minst fem år efter inflyttningen. Vår kundservice håller öppet dygnet runt så att du kan få hjälp när du behöver den.
 • Trygg bostadsrättsförening
  Vi är ett kooperativt företag som ägs av våra kunder så du kan lita på att vi finns kvar för dig och din förening under lång tid efter inflyttning. Våra bostadsrättsföreningar har en ekonomisk plan som är förankrad i verkligheten via vår fastighetsförvaltning och godkänd av intygsgivare från Boverket.
 • Riksbyggen garanterar intäkterna
  Om inte alla lägenheter i bostadsrättföreningen säljs köper Riksbyggen de lägenheterna. Men vad innebär det egentligen för dig? Det betyder att Riksbyggen garanterar intäkterna så föreningen inte behöver ta någon ekonomisk risk vid osålda lägenheter. Även om inte alla lägenheter blir sålda i den nya bostadsrättföreningen kommer inte kostnaden för avgifterna att läggas på dig som köper en ny lägenhet. Finns det hyreslokaler i en nyproducerad bostadsrättsförening går Riksbyggen in och garanterar hyresintäkterna för lokalerna till bostadsrättsföreningen i fem år. Varför är det bra? Annars läggs den kostnaden på er som bor i bostadsrättsföreningen.

Trygg bostadsrättsförening

 • En bostad där vi tänkt hållbarhet när vi bygger till exempel med energieffektiva lösningar som är byggd utifrån kraven i Miljöbyggnad Silver.
 • En bostadsrättsförening som är byggd med målet att det ska vara enkelt och kostnadseffektivt att förvalta.
 • När du köper en bostad av Riksbyggen får bostadsrättföreningen tillgång till en specialist från Riksbyggen i styrelsen. Varför är det bra? Bostadsrättsföreningen får då hjälp med frågor som kan röra allt från ekonomi till underhåll av fastigheten. Vi hjälper till att starta upp arbetet i bostadsrättsföreningen. Det är en hel del frågor som behöver struktureras och organiseras.
 • Vi är ett kooperativt företag vilket ger er många fördelar som tillgång till styrelseutbildningar, utdelning och återbäring samt möjlighet att påverka företagets utveckling.