Sparade själv ihop till kontantinsatsen

Erik sparade själv ihop till kontantinsatsen och köper sin första bostad av Riksbyggen i Mölndal.

I december 2023 flyttar Erik, 23 år in i sin första bostad i Brf Browallia som ligger i Mölndal. Erik som tills nu bott hemma hos sina föräldrar jobbar till vardags som byggkonstruktör på Sweco.

Det var framförallt läget som fick honom att bli intresserad av bostaden.

”Med tågen nära blir det lätt att åka hem till havet på sommaren och med spårvagnen är det bara 20 min till jobbet.”

Smart planlösning och balkong är ett plus

En annan viktig anledning till att Erik fattade tycke för den nya bostaden var den smarta planlösningen som trots en mindre bostadsyta gick att göra så pass mycket med.

”Balkongen var också en viktig del för mig. Att både vår, sommar och höst kunna nyttja en stor balkong som ger ett extra rum till lägenheten är värt mycket.”

Sedan uppskattar Erik även den trevliga innergården att kunna titta ner på från balkongen.

Disciplinerat sparande är Eriks heta tips

Erik berättar att han har jobbat och sparat aktivt sedan 2019 i syfte att få ihop till en buffert och kunde på det sättet få råd med kontantinsatsen. Han har förvaltat majoriteten av besparingarna i fonder och andra värdepapper.

”Det gäller att vara disciplinerad i sitt sparande och att försöka se slutmålet, trots att det kan kännas tufft ibland. Jag har undvikt studielån, och istället levt på insparade pengar från det året jag arbetade innan studierna. Det har hjälpt mig i samtal med olika banker.”

Fick tydlig vägledning från Riksbyggen

Erik hade ingen tidigare erfarenhet av att köpa bostad och var ny på bostadsmarknaden. Tack vare en ”väldigt go och lättsam säljare” som gav en tydlig vägledning blev processen mindre stressig och enkel att följa med i och förstå. Vi på Riksbyggen önskar Erik lycka till i den nya bostaden!

Är du nyfiken hur det går till att köpa bostad av Riksbyggen kan du läsa mer här.