Bostadsrätter i Södergården, Uddevalla

I Uddevalla skapar vi ett helt nytt och levande bostadsområde på Söderskolans historiska mark. Södergården består av en bostadsrättsförening för Bonum, två bostadsrättsföreningar för Riksbyggen och en skönt grön gård som ramar in hela området. Här har du nära till spontana möten, aktiviteter, service, centrum och havet.

Etapp 2, Riksbyggen Brf Guldpennan

Försäljning pågår

Vi har säljstartat andra etappen i Södergården i Uddevalla som består av 47 bostadsrätter på två till fyra rum och kök. Preliminär inflyttning från sommaren 2021. Priser, magasin och planlösningarna finns på bostadsprojektsidan, anmäl ditt intresse så kontaktar vår säljare dig!

Läs mer och anmäl intresse till Brf Guldpennan i Uddevalla

Etapp 3, Riksbyggen Brf Guldäpplet

Preliminär säljstart under 2021

Den tredje etappen säljstartas preliminärt under 2021. Här kommer kan du läsa om området och lägenheterna samt ta del av hur du får förtur vid säljstarten.

Läs mer och anmäl intresse till Brf Guldäpplet i Uddevalla

Etapp 1, Bonum Seniorboende

Slutsålt!

Först ut i Södergården är Bonums Brf Guldstjärnan som består av 57 bostadsrättslägenheter på två till fyra rum och kök och cirka 55-130 välplanerade kvadratmeter. Brf Guldstjärnan är för dig som är över 55 år och som söker ett bekvämt, tryggt och rikt socialt liv.
Inflyttning hösten 2017

Kontakta säljare

Har du några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på e-post eller telefon.

Säljare: Charlotte Berndsdotter
Kontor: 0522-65 44 11
Skicka e-post

Fakta om Södergården

 • Antal etapper: 3
 • Antal lägenheter: cirka 135
 • Boendeform: Bostadsrätter
 • Centrum: 900 meter
 • Netto: 400 meter
 • ICA Kvantum: 450 meter
 • Biostaden: 500 meter
 • Emaus lantgård, Kapelle: 1500 meter
 • Bohusläns museum: 1000 meter
 • Uddevalla stadsbibliotek: 700 meter
 • Miljöbyggnad: Preliminär nivå Silver

Bostadsfakta  om Södergården

För att hedra Söderskolan och dess historiska mark har bostadsområdet fått namnet Södergården. Här bygger vi totalt 135 nya bostadsrätter fördelat på en bostadsrättsförening för Bonum seniorboende och två för Riksbyggen.

Först ut är Bonums Brf Guldstjärnans två hus. Föreningen består av ett 4-våningshus samt ett 9-våningshus som blir ett nytt landmärke i Uddevalla. Därefter är det dags för Riksbyggens hus och bostadsrättsföreningar att fullända gården och göra bostadsområdet komplett.

Byggs på historisk mark i Uddevalla

Vi tänker helhet och vill i varje projekt ta till vara på områdets arv och utveckla samhället kring det. Eftersom vi också förvaltar våra egna bostäder bryr vi oss extra mycket om hur vi bygger och var vi bygger. Därför är det både en utmaning och ära att göra Söder till en av Uddevallas mest levande stadsdelar. För att hedra denna historiska mark har bostadsområdet fått namnet Södergården och bostadsrättsföreningarna namn som är kopplade till skolan.

Skapar en sprudlande, öppen och trygg miljö

Målet med Södergården är att skapa en sprudlande, öppen och trygg miljö som tilltalar såväl yngre som äldre. Här kommer Riksbyggens två föreningar att bilda en stimulerande dynamik tillsammans med Bonums seniorförening. Alla husen har var sin innergård i gården som samspelar och som ger utrymme för spontana möten och aktiviteter. Alla bostadsrätter är utrustade med tvättmaskin, torktumlare balkong/uteplats, säkerhetsdörr, kodlås i entrén och porttelefon. Samtidigt har du möjlighet att sätta din egen prägel på din bostad vad gäller köksinredning, kakel, klinker och tapeter.

Om närområdet kring Södergården

En av Södergårdens absolut största fördelar är närheten till allt du behöver i vardagen. Här har du nära till alltifrån mataffärer, biograf, centrum, vårdcentral och shopping till strandpromenaden vid havet och naturreservatet i Kapelle.

Det har redan börjat hända grejer på Söder och i det före detta Folkets Park. När det är dags för dig att flytta till Södergården kommer området redan sjuda av liv och rörelse. Bara några hundra meter från Södergården börjar centrum vilket innebär att du alltid har nära till mataffärer, shopping, vårdcentral, apotek, tandläkare, bibliotek, restauranger, konditorier och Bohusläns museum.

Närhet till gröna parker och naturreservat

Här har du också nära till ett flertal gröna parker, bland annat Emaus idylliska naturreservat i Kapelle och Uddevallas kanske största pärla Strandpromenaden som sträcker sig från Skalbankarna i öster genom centrum och 9,3 kilometer bort till Lindesnäs. Perfekt för dig som gillar att ta sköna promenader, jogga och picknicka med kärleken eller favoritboken. Vill du röra på dig inomhus finns simhall och gym på promenadavstånd. Liksom havet och Uddevallas skärgårdsbåtar.

Kommunikationer

Närmaste busshållplatser ligger vid Folkets Park och Segelplan där linje 3 och 822 går. Läs mer här om Flexlinjen som stannar på Packhusgatan, bara 100 meter från Södergården. Du som har bil i garaget under husen har nära till såväl Göteborgsvägen som Riksväg 44 och E6.

Förskolor och grundskola i er närhet

För dig som har barn kan det vara bra att veta att det finns både förskolor och grundskola i närområdet.