Kallrökt lax med äggsallad

Perfekt förrätt att bjuda på till påskmiddagen. En krämig äggsallad, kallrökt lax och färska örter.

4 portioner
Tillagningstid: 20 min

Ingredienser

  • 15 g bladpersilja
  • 15 g dill
  • 2 dl solrosskott
  • 20 g machésallad eller andra gröna blad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 400 g kallrökt lax
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 4 skivor citron
  • svartpeppar

    Äggsallad
  • hårdkokta ägg
  • 0.5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad purjolök
  • salt

Gör så här

  1. Hacka äggen och blanda med majonnäs och purjolök. Smaka av med salt.
  2. Lägg alla örter, skott och blad i en bunke. Ringla över olivolja och citronsaft, krydda med flingsalt. Skaka runt bunken.
  3. Fördela laxskivorna på tallrikar och skeda upp äggsalladen. Toppa med örtmix och rödlök.
  4. Lägg på en citronskiva och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera extra örttrassel i en skål vid sidan av.

Recept fån coop.se