Nytt hem med lite färg

Sätta färg på hemmet och inreda på ett inbjudande och harmoniskt sätt ligger extra mycket i tiden just nu. Vi guidar dig genom färgdjungeln för att skapa ett hem som utstrålar nutid.

Sätt färg på ditt hem

Den senaste tiden har vi alla spenderat mer hemma på grund av pandemin. Att vara hemma så mycket har också med fört med sig att vi vill ta hand om vårt hem och göra dem mer mysiga och mer ombonade än tidigare.

Att sätta färg på vårt hem och inreda det på ett inbjudande och harmoniskt sätt ligger extra mycket i tiden just nu.

Färger går i trender som allt annat inom inredning och mode. Man behöver såklart inte följa trenderna och du kan välja sina färger efter vilken färg du gillar och sen måla den på dina väggar där hemma.

Om du vill ha lite hjälp att skapa ett hem som utstrålar nutid och ligger i tiden så ska vi försöka hjälpa dig lite i färgdjungeln här.

Trend naturen

Naturliga färger och element skapar en känsla av naturen och det vi ser som vårt ursprung. Rustika nyanser som jord och sten får oss att känna lugnet, tryggheten och glädjen i de små tingen. Detta blir som en trygg omfamning av rummet och får oss att känna oss just trygga och omhändertagna.

Beckers färg_Säker893,berörd892,modig890.jpg

Val av färg

Välj en matt färg som gör att rummet känns mjukare och mer ombonat.

Tips

Att i sin inredningsstil våga blanda gammalt och nytt gör att du skapar ett tidlöst hem.

Trend plats för lek

Hemmet är en förlängning på oss själva. En plats att våga vara kreativ och få utlopp för våra uttryck. Är du nyfiken? Vill testa nya färgkombinationer, måla på ställen där inte de flesta målar som tex i taket, runt en dörr, mönster på väggar och golv. Våga experimentera och släpp loss.

Nordsjö_cobra bite, Bright skies.jpg

Val av färg

Här skulle jag välja en högre glans på färgen som gör det att rummet känns mer modernt och får en något lyxigare känsla.

Tips

Blanda former och färger med mönster och strukturer, det finns inga rätt och inga fel – det du gillar det är så du ska våga ha det, blanda vilt.

Text av Christina Breeze

Hitta inspiration bland naturtoner

Hitta inspiration bland lekfulla toner