Smygstarta våren på den inglasade balkongen

Balkongen är en härlig del av bostaden och kan till och med ses som ett extra rum. En inglasad balkong ger möjlighet till en tidig vår. Vi tipsar om hur du får till vårkänslan på balkongen redan nu.

Tänk hållbart

Den allmänna inredningstrenden just nu är hållbarhet, vilket innebär att trenderna är långsiktiga och hänger kvar ett tag.

Ta in fina kvistar!

Om du vill få riktig vårkänsla inomhus eller på den inglasade balkongen så plocka in några Magnoliakvistar. De är verkligen något av det vackraste som finns, när blommorna slår ut sprider de varma vårkänslor och lycka. Kvistar överlag är populära nu på våren. Ut och plocka!

Växter som klarar kylan

Vissa blommor är så tåliga att de går att plantera i balkonglådan tidigt, flera av dem är färdigdrivna lökväxter i kruka. Efter en kylig natt kanske de slokar lite men de rätar på sig när det blir varmare och ljusare under dagen. En del blommor klarar till och med lättare frost. Ta till exempel penséerna som klarar temperaturer ner till minus fem grader. Även Ranunkeln är till viss del tåliga och klarar ner till noll grader, bara att ta in blommorna under frostnätterna.

Förbered balkongen inför våren

Några andra tidiga blommor är Primula, Bellis, Hyacint, Krokus och Påsklilja. Hur du än väljer att göra så fortsätter växterna att ta stor plats i våra liv. Det är inte riktigt dags att flytta ut på balkongen men hög tid att planera. Växttrenderna vill att vi blandar många olika växter både ätligt och blommande tillsammans i grupper. Kan du dessutom hitta återvunna möbler och second-hand att ha på balkongen så är du verkligen rätt trendmässigt för 2019. Kombinera och lek dig fram i en kombination av gammalt och nytt genom att behålla gamla möbler och släng på fårfällar eller filtar för att få till ett harmoniskt mys innan våren verkligen gör entré.