Vännerna flyttade in i nyproducerat direkt

Med Riksbyggens koncept Inflyttningsklart blir du först att bo i en lägenhet samtidigt som du inte behöver vänta den tid ett normalt nyproduktionsköp tar. Det var något som passade Kathleen Ramos, 21 år, och Anna Holmlund, 21 år, perfekt.

- Vi kollade på nätet, såg två exakt likadana lägenheter och vi har alltid velat bo nära varandra. Så det var perfekt, säger Kathleen. 

Kathleen och Anna var på jakt efter varsin bostad inför terminsstarten på universitet, helst nära varandra. De hade tidigare åkt förbi ett hus till salu flera gånger och blev intresserade av att titta närmare på själva lägenheterna.

- Det första vi fastnade för var att huset låg i ett bra läge nära vatten, säger Anna Holmlund.

Köpte lägenhet ovanför varandra

Stjärnorna stod rätt för de båda gymnasiekompisarna för de lyckades köpa varsin lägenhet på våning två respektive våning tre. Perfekt, för att citera båda två.

Lägenheterna de köpte var en del av Riksbyggens koncept Inflyttningsklart, vilket innebär att lägenheterna står helt klara för inflytt. Det här var något som underlättade köpbeslutet för både Kathleen och Anna. Att flytta in en helt nyproducerad bostad är en skön känsla, du är först att ställa mat i kylskåpet, ta en dusch eller använda spisen.

- Vi behövde flytta inför terminsstarten och vi var ute efter nyproducerade bostäder, så det passade oss perfekt. Det är en speciell känsla att vara först i en bostad, förklarar Kathleen.

Hundarna fick också ett nytt hem

De båda hundarna, Kathleens Richie och Annas Rocky, trivs också i lägenheterna. Anna förklarar att de hjälper varandra att ta hand om hundarna när de har olika föreläsningar. Bostädernas centrala läge gör att de hinner hem över lunchen för att gå med hundarna. Hemma i lägenheterna kan Richie och Rocky njuta av fönster från golv till tak och titta ut för att se vad som händer på innergården.

- I slutändan blev allt bättre än vad vi förväntade oss, allt känns väldigt positivt, säger Anna Holmlund.

   

Sök inflyttningsklar lägenhet