Kommande
Kommande

Brf Cykellunden

Anmäl intresse

En cykeltur från centrala Halmstad sås ett frö till ett nytt och grönskande kvarter. Med lummiga trädgårdar, snickrade soldäck och gemensamma utrymmen utöver det vanliga. Dessa rad- och parhus skiljer sig helt från andra, vi brukar säga att de, med sin coola karaktär, har en townhouse-stil. Här kombineras friheten av livet i villa med en lägenhets bekvämligheter.

Fakta

Bostäder 26
Status Kommande
Planering pågår
2022
Säljstart
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter i Halmstad

Brf Cykellunden består av totalt 26 bostäder, varav 14 är i radhusform och tolv är i parhusform. Husen har 2–3 våningar och är mellan cirka 101–133 kvadratmeter stora. De två varianterna skiljer sig något i planlösningar och storlek – men förenas i den gemensamma stilen. Invändigt är flexibiliteten ett genomgående tema.

Hur kvadratmetrarna delas upp och används ska anpassas efter livet. Öppenheten och luftigheten i bostäderna gör det enkelt att ändra möbleringen för att exempelvis kunna skapa en matplats på flera olika ställen. När det är sköna volymer med mycket ljusinsläpp, är det lättare att få storslagna inredningsidéer.

Gröna uteplatser

Alla bostäder har sin egna privata plats under bar himmel. En grön och mjuk gräsmatta och ett fint snickrat trädäck. Här kan du grilla, anlägga blomsterlådor eller varför inte placera en hammock. Det här är din plats som du själv bestämmer över, precis som i en villa. Hur ytorna ser ut skiljer sig från mellan par- och radhusen, men består i båda fallen av både en fram- och baksida. Hemmets uteplats förlängs av de gemensamma gröna ytorna, där barn och vuxna kan umgås fritt från trafik.

Fritt som en villa - enkelt som en lägenhet

Brf Cykellunden är som det låter en bostadsrättsförening, och ägandet av dessa rad- eller parhus kan liknas vid en lägenhet. Vi står för löpande underhåll av husens utvändiga ytor, vilket gör att du inte behöver oroa dig för oväntade utgifter. Den energin kan istället investeras i att sköta om din egen uteplats.

Ett cykelmecka

Livet med cykel ska vara enkelt. Den tanken är genomgående i Brf Cykellunden, och gäller såväl för boende som besökare. Därför finns det gott om tillgängliga parkeringsplatser – gemensamt i området och i anslutning till föreningen.

Dessutom finns det en gemensam verkstad, för i ett cykelmecka måste det gå att meka. Här finns utrustning och arbetsbänkar för skötsel av cyklar och andra reparationer. Och vid behov finns en cykelpool, som gör det smidigt att hyra el-lådcyklar. Det är bara att styra, och ställa tillbaka! För längre transporter finns även lättillgänglig parkering för bilen med möjlighet till elladdning.

Nära till varandra    

Ett bostadsområde blir mer hållbart och trivsamt när det bildas starka band bland grannarna. I Brf Cykellunden har vi därför skapat attraktiva gemensamma utrymmen för de boende, där man kan träffas på ett naturligt sätt. De olika husen förenas av en grön trädgård, i mitten av kvarteret. Parken omsluter här ett gemensamhetshus, som kan användas till alla möjliga aktiviteter. Huset är vänt mot den gröna ytan och har en vacker uteplats med pergola. Detta blir en förlängning av hemmet, för såväl privata som gemensamma möten och fester.

Biologisk mångfald

Även kvarterets mindre grannar får ett socialare vardagsliv. Variationen av gröna tak, växtlighet, planteringar, fågelholkar, insektshotell och träd ger nämligen förutsättningar för ett rikt djurliv. Naturen drar också nytta av solcellerna på gemensamhetshuset och samtliga komplementbyggnader. Valet av sedumtak, det vill säga gröna tak, bidrar nämligen också till minskad koldioxid i atmosfären och förstärker solcellernas effekt.

Tio fördelar med Brf Cykellunden

 • Cykelavstånd till centrum, cirka 5 km
 • Generöst med ljusinsläpp
 • Egen uteplats med gräsmatta eller soldäck
 • Flexibla planlösningar
 • Arkitektur med naturmaterial
 • Gemensam festlokal och pergola
 • Cykelparkeringar och gemensam verkstad
 • Möjlighet till elbilsladdning
 • Rad- och parhus i bostadsrättsform
 • Tryggt att bo – garanti och service

Hållbarhetsåtgärder

 • Gröna tak - sedum
 • Attraktiva gemensamma utrymmen
 • Solceller på gemensamma tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Gröna tak - sedum
 • Attraktiva gemensamma utrymmen
 • Solceller på gemensamma tak
Om vårt hållbarhetsarbete

Om Fyllinge

Fornlämningar i naturen runt Fyllinge avslöjar att området ända sedan bronsåldern varit en attraktiv plats att bo på. Platsen för Brf Cykellunden har tidigare varit en av områdets många gröna ängar, och blir nu en blomstrande del av Halmstads mest expansiva stadsdelar. Här är det nära till det mesta. Allt från mysiga villakvarter från 70-talet, den vackra halländska naturen och stadens nya shoppingcentrum Hallarna.

Att cykla in till centrum tar runt tio minuter, och den mesta servicen är betydligt närmre än så. Vardagspusslet blir enkelt att lösa med närheten till mataffärer, vårdcentraler, lekplatser och bra bussförbindelser.

Skolor och utflyktsmål

Det finns flera omtyckta förskolor och skolor i närheten. Sommaren 2023 invigs dessutom en helt ny skola för årskurs F–9. För barnfamiljer finns även flera populära utflyktsmål i trakterna, som Stadsbondgården Olofstorp. Och på sommaren går det snabbt att cykla till den populära Östra Stranden för ett svalkande havsbad.

Anmäl intresse till Brf Cykellunden

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Maria Kjellgren

Maria Kjellgren

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp