Bostadsrätter till salu i Gotlands kommun

Vi planerar för nyproducerade bostäder i centralorter som Visby, Roma och på Hemse – för gotlänningar (och fastlänningar som vill bli bofasta på ön.)

Hur vill du bo?

Vi vill bygga på Gotland – och vi vill veta var och hur du vill bo! Vi ber därför om din hjälp. Vilka orter borde vi bygga på? Vilken typ av bostäder? Svara på frågorna i enkäten, så har du chansen att vara med och påverka Riksbyggens framtida bostadsbyggande på Gotland.

Svara på enkäten

Gotland är speciellt

Det är inte mycket som överträffar det som går att uppleva här på Gotland – den storslagna naturen med både välkomnande landskap och karg miljö. Möjligheterna till äventyr bland klippiga raukar eller grönskande ängar för den mer stillsamma. En unik historia, småföretagaranda och matkultur. På Gotland finns smultronställen för alla smaker. Kanske beror det på människorna. Och att vi är lite närmare verkligheten.

Vi bygger för ett bekymmersfritt liv

Vi bygger boenden på ett hållbart sätt för ett bekymmersfritt liv. Rum som skapar trygghet och trivsel så att du kan njuta av allt som Gotland har att erbjuda och som gör ön speciell.

I över 80 år har vi byggt bostäder åt människor i hela Sverige. Eftersom vi är ett kooperativt företag ägs vi av våra medlemmar. De som bor i våra bostäder. Målet har därför aldrig varit att maximera Riksbyggens vinst, viktigare har varit att skapa en bra livskvalitet för våra medlemmar.

Riksbyggen blev nyligen utsett till Sveriges Grönaste Varumärke inom kategorin ”Nyproduktion av bostäder”. Vi har till exempel flest bostadsprojekt certifierade enligt Miljöbyggnad Silver. Dessutom har vi varit med och utvecklat betong med 30 procent mindre klimatpåverkan. Med över en halv miljon boende i våra bostäder har vi en enorm möjlighet att bidra till att skapa en mer hållbar vardag. Det tänker vi fortsätta med, lite närmare verkligheten.

En bostadsrätt ger dig frihet

Tänk att komma hem till något som är ditt eget, men utan alla måsten. Utan renoveringar, utan markjobb. Bara ta din kaffekopp och slå dig ner på balkongen.

Det är en speciell känsla att köpa en helt nybyggd bostadsrätt. Allt är fräscht och du slipper börja med att lägga tid och pengar på förbättringar och reparationer. Istället kan du gå direkt på den roliga delen, att inreda och skapa ditt personliga hem.

Bonum – för dig som fyllt 55

Bonum är Riksbyggens koncept för dig som fyllt 55 år. I Bonum bor du i ett välplanerat och centralt hus med närhet till butiker, service och kommunikationer. Riksbyggen finns med och hjälper dig på vägen i köpet av din lägenhet, vid inflyttningen och som förvaltare av huset.

Bonums bostadsrätter är noga planerade. Det syns när du tittar in i de ljusa, öppna lägenheterna. Lägenheten ska vara bekväm att bo i, även om livet förändras. Vi har gjort tusentals små och stora val för att du ska kunna leva ett bekvämt liv nu och i framtiden.

Kontakta oss

Vi vill gärna bygga ännu mer för att möta efterfrågan på bostäder och söker därför mark att bygga på. Har du eller någon du känner mark, hör gärna av dig.

Peter Arvidsson Ekman
Affärsutvecklingschef på MO Stockholm & Gotland,
08-553 635 90
peter.arvidssonekman@riksbyggen.se

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte
Upp