Kommande
Kommande

Brf Laggarudden

Anmäl intresse

Välkommen till ett bekvämt och bekymmersfritt boende i ett naturnära kvarter där fåglarna kvittrar och förvaltarna sköter växtligheten. Bygglov är inskickat och vi planerar för en säljstart under hösten 2024. Anmäl ditt intresse redan idag för fortlöpande information.

Fakta

Bostäder 31
Status Kommande
Planering pågår
April 2023
Säljstart
Prel. 2024
Byggstart
Upplåtelse
Inflyttningsklart

Bostadsrätter i Ludvika

På populära Laggarudden, i hörnet Nynäsvägen/Nynäskroken i ett vackert skogsområde vid de inre delarna av Laggarudden planerar vi att uppföra 31 bostadsrättsradhus som samsas runt en gemensam innergård – en grön mötesplats för stora och små med odlingslådor och lekytor för barnen. Det blir vackra trähus med fin färgsättning i två våningar - 115 genomtänkta kvadratmeter om fem rum och kök där det öppna köket och vardagsrummet vetter ut mot härliga uteplatser i söder- eller västerläge.

Gör intresseanmälan redan idag för att få förhandsinformation och en bra placering i kön vid kommande säljstart. Anmälan är kostnadsfri och helt utan förpliktelser. Datumet för anmälan styr till viss del turordningen att få välja bostad.

Plats att umgås i två hela plan

När du öppnar dörren kommer du mötas av en inbjudande, stor entré med skjutdörrsgarderob samt lättskött klinkergolv. Den halvöppna planlösningen på entréplan kommer ha ett fint ljusinsläpp över husets sociala ytor som vardagsrum och kök. På entréplan kommer det även finnas badrum och ett trappförråd. Självklart finns även förråd utomhus, direkt i anslutning till uteplatsen.

En trappa upp kommer familjens privata sfär ligga, tre sovrum, ett allrum (som lätt kan göras om till ytterligare ett sovrum), en praktisk klädkammare som är strategiskt placerad mellan rummen och ett badrum med badkar. 

Kvarterets gröna hjärta med rum för gemenskap

Brf Laggarudden utformas för gemenskap och samvaro grannar emellan. Innanför husen planerar vi för en gemensam trädgård med odlingslotter, grillplats och sandlek. Här får också naturen leta sig in i kvarteret som vackra planteringar med olika buskar, klätterväxter och träd.

Med friluftsliv och aktiviteter runt knuten

Här bor du med naturen som granne mitt i ett lugnt bostadsområde cirka 2,5 kilometer nordväst om Ludvika centrum. Utöver det fantastiska sjönära läget finns härliga svampskogar och milslång gång- och cykelväg alldeles runt knuten.

Hållbarhetsåtgärder

  • Bevara och plantera träd
  • Sedumtak
  • Odlingslotter
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

  • Bevara och plantera träd
  • Sedumtak
  • Odlingslotter
Om vårt hållbarhetsarbete

Laggarudden och Ludvika

Laggarudden är en riktig pärla, belägen på en udde på östra sidan om sjön Väsman cirka 2,5 kilometer nordväst om centrala Ludvika. Ett lugnt bostadsområde med sjönära läge och härlig natur med goda möjligheter för plockning av både svamp och bär.

Här finns också en belyst milslång gång- och cykelväg som sträcker sig från Ludvika, genom området och vidare runt Väsman.
Med buss (hållplats Iviken) tar du dig till centrala Ludvika och Hitachi på ca 5 minuter och föredrar du cykel är du där på en kvart. På bekvämt promenad- och cykelavstånd från Laggarudden ligger Skuthamn, en av många härliga badplatser i Ludvika och här finns bryggor, toalett, omklädningsrum, beachvollybollplan, ställplatser, parkering och sommartid brukar det även finnas en ”kiosk” här vid stranden.
Grund-, högstadie- samt gymnasieskola finns i centrala Ludvika. Som boende i Laggarudden fångar du både stadsliv och sjö med några tramptag!

Om Ludvika

Ludvika, som är södra Dalarnas tredje största stad, är ett område som präglats av bergsbruket. Koppar, silver och framför allt järnmalmen lockade människor att bosätta sig här. 

Här exporteras ca 65% av värdet som produceras och i Ludvika finnas modern teknologi, forskning och utveckling. Hitachi Energy, STRI och High Voltage Valley gör att Ludvika är ett internationellt centrum för kraftöverföring. Här finns också Spendrups, ett av Sveriges största bryggerier och Säfsen Resort.

Många av sevärdheterna i Ludvika ingår i Ekomuseum Bergslagen. Ett unikt område där samtidskonst och industrihistoria kan upplevas i genuin miljö. Runt om Ludvika finns många trevliga byar att besöka.

I Grangärdebygden finns bland annat Bergsmansgårdar, Slaggstensmagasin, Kyrka, Herrgård och Prostgård. Ta en cykeltur på den gamla banvallen mellan Ludvika och Sunnansjö eller vandra längs Saxenleden, Olsjöns kyrkstig eller Pilgrimsleden Romboleden. Se dig om i det vackra landskapet kring Bysjön, Björken och Väsman i sommar. I Grangärde, Saxdalen och Sunnansjö med omgivning väntar ett stort utbud av aktiviteter, butiker, boenden och sevärdheter

Anmäl intresse till Brf Laggarudden

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Catarina  Tenor

Catarina Tenor

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp