Kommande
Kommande

Brf Barkbåten

I det grönskande Sollentuna i Stockholm planerar vi för att bygga Brf Barkbåten, 80 lägenheter om 1 - 5 rum och kök. Här bor du med skogar, ängar, badsjöar och två naturreservat utanför knuten. Och på vintern lockar Väsjöbacken på gångavstånd med sina skidliftar och snökanoner. Planerad säljstart Q1 2022. Välkommen till en lekfullare verklighet!

Bostadsfakta

Rum 1–5 rum och kök
Area 26–137 kvm
Våningar 3–6
Lägenheter 80
Status Kommande

Se alla planlösningar

Nu finns planlösningarna till alla 80 lägenheterna under fliken Priser.

Priser och månadsavgifter kommer att presenteras senast till säljstarten.Visning

Just nu har vi inga planerade visningar. Kontakta säljaren för mer information.
Om du gör en intresseanmälan och går med i Riksbyggen Förtur senast den 20/1 2022 har du chansen att välja en lägenhet i Brf Barkbåten innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Väsjön i Sollentuna

När du köper en nyproducerad bostadsrätt i Brf Barkbåten får du naturlyx med bara fem kilometer till Sollentuna Centrum. Husen ramas in av grönskande gårdar och genom kvarteret ringlar en liten bäck, lagom stor för ett barkbåtsrace.

Sluta aldrig leka!

I Brf Barkbåten i Väsjön bygger vi för att livet ska vara roligt. Då krymper stressen så att hjärnan och hälsan får växa – livet ut. Utanför dörren finns ett helt lekparadis för alla åldrar. Bada från klipporna i Fjäturen eller glid ut med föreningens kajak från bryggan vid Rösjöbadet. Spring ett varv runt Väsjöns promenadbryggor, lek kurragömma i något av de två naturreservaten. Vintertid kan du åka skidor i Väsjöbacken och på sommaren susa ner för MTB-spåren. Är du intresserad av att köpa lägenhet i detta naturområde, skicka in en intresseanmälan via formuläret längst ner.

Ett naturlyxigt boende i nya Väsjön

Drömmer du att köpa en nyproducerad bostadsrätt nära naturen men samtidigt i närheten av centrum, med kommunikationer som enkelt tar dig in till Stockholm city? Då kommer Brf Barkbåten att passa dig! När löven singlar ner kan du ta med svampkorgen till skogs i jakt på kantarellställen. När snön faller kan du spänna på pjäxorna och köra några åk i skidbacken. När träden knoppas kan du njuta av vårsolen på din balkong. Och när sommaren blommar kan du cykla till någon av sjöarna i området. Naturlyx var ordet.

Naturen går som en grön tråd, från utsidan och in. Husen ramas in av barrskog och berg. Arkitekturen harmoniserar med allt det vackra. Att flytta hit betyder att du får ta del av naturens årstidsväxlingar, såväl ute som inne.

När nya området Väsjön är fullt utbyggt kommer det att vara en egen stadsdel med uppemot 4 400 bostäder och lokal service. De bostäder vi bygger kommer att ha en tydlig hållbarhetsprofil. Ett socialt hållbart och ekologiskt bostadsområde där man tar kloka, klimatsmarta beslut. Husen vi bygger ska vara i samklang med naturen och miljöfokus ska genomsyra hela processen – från stomme till färdig lägenhet.

För att förstärka känslan av hållbarhet ser vi till att bygga olika sociala rum. Utanför dörren och innanför tröskeln. Privata och offentliga. Med plats för social samvaro, men också för stillhet och eftertanke.

Riksbyggen planerar att bygga totalt cirka 450 bostadsrätter i Väsjöområdet med stor variation i storlekarna från ett till fem rum och kök. Alla med hög grundstandard och egen balkong eller uteplats. Välj det boende som passar dig och din familj.

En helt ny stadsdel växer fram. Läs om allt som händer vid Väsjön.

Skolor och förskolor

Kommunen utreder kontinuerligt marknaden och befolkningsprognoserna för att kunna tillgodose de behov som uppstår då det sker nyinflyttningar. I takt med att inflyttningen påbörjas i Väsjön växer behoven allt mer. I de planer som finns just nu för området ingår bland annat två förskolor och en skola.

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

vy-innergard-mot-sagverksgatan.jpeg

Läs om undersökningen här

Vinnare Guldhemmet - Årets bostadsutvecklare 2020

Riksbyggen vann för andra året på raken utmärkelsen ”Årets bostadsutvecklare” i tävlingen Guldhemmet som anordnas av Hemnet.

Arets bostadsutvecklare Hemnet.jpg

Läs juryns motivering

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Prel. Q1 2022
 • Byggstart

   
 • Inredningsval

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

   

Bostäder

Bostad
Rum
Storlek
Våning
Pris
Avgift
Status

Välkommen till Väsjön och må bra

Området Väsjön ligger omgivet av Rösjökilen och Södra Törnskogen, två naturreservat med både vildmarkskänsla och öppna landskap.

Rösjöskogen är kommunens mest utpräglade fritidsområde. Här finns motionsanläggningar, bollplaner och badplatser. Vid Rösjöns södra ände finns en camping med stor badplats, servering och minigolfbana.

Törnskogen är Sollentunas vildmark. Det är ett småkuperat sprickdalslandskap där hällmarkstallskog och blåbärsgranskog dominerar. Mellan hällarna ligger våtmarker och sumpskogar. Områdets storlek gör att Törnskogen är rik på växt- och djurarter.

Och inte nog med det. Fyra sjöar har du också i närheten. Skridskovänliga Väsjön, Fjäturen som passar för fiske och här finns klippbad, Rösjöns badplats har både servering och bryggor samt Snuggan, en liten skogssjö som förser den lilla ån framför Brf Kåsan med vatten.

I Väsjöområdets södra del finns Edsbergs sportfält med tennishall, fotbollsplaner och motionsspår. Väsjöbacken har tre slalombackar och lekfull Funpark.

Naturen i all ära. Men ibland vill man ha lite mer av shopping, restauranger och vimlande folkliv också. Med bussen tar det bara 20 minuter till Sollentuna Centrum med cirka 120 butiker för alla designintresserade. Vill du in till city får du lägga till 20 minuter med pendeltåg. Närmaste pendeltågsstation är Häggvik cirka 3,5 kilometer bort. Till Stockholms Central är det 20 kilometer och till Arlanda 26 kilometer.

Anmäl intresse till Brf Barkbåten

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.