Kommande
Kommande

Kanalkvarteret

Riksbyggen planerar sitt andra bostadsområde i Södra Råbylund. Här byggs funktionella, moderna bostadsrätter i ett och två plan, som underlättar vardagen. Bo i princip granne med Råbysjön och Råby sjöpark. En perfekt plats för nya upptäckter. Dessutom finns skola, förskola och lekplatser inom gång- och cykelavstånd. Anmäl ditt intresse så informerar vi dig via nyhetsbrev när vi har något mer att berätta.

Fakta

Lägenheter 74
Status Kommande

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Södra Råbylund, Lund

Öppna dörren till din nya bostad och du har det mesta som behövs i familjens vardag. Skola, vänner, lekplatser, skridskosjö, häftig multiarena och vacker natur. I en nybyggd bostadsrätt i Södra Råbylund kommer livet att kännas både bekvämt och tryggt.

Lägenheter i olika storlekar

I Kanalkvarteret planerar vi både mindre och större lägenheter – i en eller flera våningar. Arkitekten har barnens och föräldrarnas bästa vardagsliv i fokus när linjer ritas och rummen skapas. Planlösningarna blir genomtänkta och grunden lagd till ett lika vackert som funktionellt boende. Allt är nytt när du flyttar in. Köket är fullt utrustat, parketten lagd på alla golv, väggarna vitmålade och badrummen nykaklade. Vi planerar lägenheter i ett plan som bjuder in till ett bekvämt familjeliv. Med townhouse i två etage erbjuder vi ett perfekt boende för dig som uppskattar bostadsrättens bekymmersfrihet men också vill ha villaboendets privatliv och frihet.

Södra Råbylund - en ny stadsdel i Lund

I sydöstra Lund håller Södra Råbylund på att växa fram som en ny naturnära stadsdel med en nybyggaranda som attraherar människor i alla åldrar och familjer i alla storlekar. En plats att växa upp på som är vänlig, trygg och som bjuder på gott om roliga aktiviteter för hela familjen. På köpet får du även det som händer när många familjer samtidigt flyttar in. Du och familjen får en nystart med nya vänner, nya lekkamrater, trygghet, gemenskap och samhörighet. Möjligheten till allt detta bor i Kanalkvarteret.

placeholder

 • Planering pågår

  Vår 2022
 • Säljstart

  Vår 2023
 • Byggstart

  Höst 2023
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

  Vår 2025
 • Inflyttningsklart

  Höst 2025

Om området

Det är korta avstånd till allt i Lund. Bästa sättet att ta sig fram i Lund är med cykel. Kring Södra Råbylund finns ett nät av cykelvägar som tar dig ut på landsbygden eller in till Lunds stadskärna.

Från Lunds central går det tåg till Malmö, Kastrup och Köpenhamn cirka var 20 minut. Stadsbussen finns bekvämt nära din nya bostad. Med bil går det snabbt att komma ut på motorvägen, E22, via närbelägna trafikplatsen Råby. Därifrån är det 21 km till Malmö, 35 km till Köpenhamn, 80 km till Kristianstad och 35 km till Malmö/Sturups flygplats. Södra Råbylund, som området heter har fått namn efter byarna Stora och Lilla Råby, som ligger i närheten.

Anmäl intresse till Kanalkvarteret

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till