Så fick Cassandra sin drömlägenhet

Cassandra Wik är en av många nöjda kunder hos Riksbyggen. Sedan en tid tillbaka bor hon i en nyproducerad hyrköpslägenhet i Brf Brandstationen i Jakobsbergs centrum utanför Stockholm.

Cassandra Wik, boende i Brf Brandstationen

Sökte du bostad av någon speciell anledning? 

Tidigare bodde jag i en hyresrätt i södra delen av stan, men jag ville bo närmare min familj och därför började jag leta ny bostad nära Jakobsberg. Jag kikade på flera lägenheter men föll för denna.

Letade du aktivt efter Riksbyggens bostäder?

Det var nog slumpen som avgjorde att det blev just Riksbyggen. Min mamma hade koll på att Riksbyggen byggde nya bostäder i området och tipsade mig om att anmäla mitt intresse till projektet på deras hemsida. Sedan fick jag mail om att det skulle hållas en visning och föll direkt för lägenheten.

Området är bra och det är nära till allt!  Det finns bra kommunikationer, bra affärer, matställen och grönområden. 

Hur trivs du i din nya lägenhet och vad är det bästa med den?

Jag trivs verkligen jättebra! Det är så fantastiskt att flytta in i en nyproducerad lägenhet där allt är helt nytt och ingen tidigare har bott. Jag har tidigare bott i äldre lägenheter men i denna är allt så nytt och fräscht med nya vitvaror och diskmaskin. Planlösningen är också riktigt bra. Trots att jag bott här i snart ett år slår det mig fortfarande ibland att det här verkligen är min lägenhet och att den är så fin. Jag trivs till och med så bra att jag övertalade min kusin att köpa lägenheten dörr i dörr. Och hon trivs också jättebra!

Hur upplevde du kontakten med Riksbyggen genom hela köpprocessen?

Allt har gått väldigt bra. Jag har haft mycket kontakt med säljaren och hon var alltid tillgänglig och hjälpsam och jag fick svar snabbt när jag hade frågor. Efter inflytt har jag haft en del kontakt med kundtjänst och även där har jag haft en bra upplevelse. 

Hur påverkade ditt medlemskap i Riksbyggen Förtur dina möjligheter att få en lägenhet?

Jag tror absolut att jag fick lägenheten jag ville ha för att jag blev medlem i Riksbyggen Förtur. Det var säljaren i projektet som rekommenderade och hjälpte mig att bli medlem i Förtur och sedan hjälpte hon mig med hela processen att rangordna lägenheterna i den ordning jag helst ville ha dem. Först valde jag den här lägenheten på andra plats när jag rangordnade, men nu i efterhand hade jag satt den på första plats! Så man kan säga att jag fick den lägenhet jag helst ville ha!