Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok

Ombyggnad och underhåll av fastigheter

Börjar det bli dags att se över renovering och underhåll av bostadsrättsföreningens fastigheter? Att renovera och bygga om är en naturlig del i en fastighets liv. Det är nödvändiga åtgärder som gör att fastigheten behåller och utvecklar sin standard i takt med tiden och inte minst: att den behåller sitt värde.

Andra bostadsrättsföreningar har varit intresserade av:

Hela vårt erbjudande

Oavsett om det handlar om ett stambyte, en fasadrenovering eller bygga in balkonger får din bostadsrättsförening en trygg samarbetspartner med oss.  Kontakta oss och få ett kostnadsfritt förslag

Bygga balkonger och bygga om lokaler

En fastighet lever och utvecklas både med tiden och sina boende. Allt som oftast förändras behov och användningssätt över åren. Därför är det bra att kunna bygga till och ändra på befintliga utrymmen. Det kan gälla att förvandla outnyttjade utrymmen till bostäder eller det som verkligen ligger i tiden: att ersätta forna tiders soprum med moderna miljöhus. Eller bygga ut och/eller glasa in balkonger.

Stambyte

Efter 40-50 år brukar det vara dags att göra något åt rörstammarna i huset, som vid det laget kan vara sönderrostade och/eller igenslammade. Det finns i stort sett två olika vägar att gå: ett fullt stambyte eller en så kallad relining. Att inte åtgärda sina stammar i tid kan bli kostsamt i form av både vattenläckor och högre försäkringspremier.

El, hissar och tvättstuga

En fastighet består förutom av sitt ytterskal, utemiljö och lägenheter även av ett antal så kallade installationer: el, hissar, belysning, låssystem, tvättstuga mm. Dessa behöver med jämna mellanrum underhållas för bibehållen funktion och uppdateras till rådande tidsstandard – även ur ett miljöhänseende.

Underhåll av tak, fasad, fönster och balkonger

Fastighetens klimatskal är det yttre skyddande lagret på huset
– det som ständigt är utsatt för väder och vind. Och som därför med jämna mellanrum behöver underhållas eller kanske bytas ut. Vilket av dem beror på en mängd faktorer som när det gjordes sist, väder- utsatthet, material, etc. Det handlar med andra ord om underhåll av husets tak, fasad, fönster och eventuella balkonger.

Garage och utemiljöer

Till de flesta fastigheter hör även en utemiljö i någon form: en innergård, gräsytor, parkering; kanske i garage i själva huset eller
i nära anslutning. Dessa behöver underhållas och anpassas till nya tiders behov och användningsområden – som ofta kan vara radikalt annorlunda från när huset byggdes.

Fyll i formuläret för mer information om renovering och ombyggnad

Upp