Stödet gör skillnad

Hjälp att klara grundskolan, kunskap om mångfald och tolerans och hjälp att bygga sin egen bostad. Riksbyggens stöd till olika organisationer gör nytta i Sverige och resten av världen.

Bistånd

Hjälp till självhjälp via We Effect

Riksbyggen har i över 40 år varit medlem i biståndsorganisationen We Effect och därigenom bidragit till många positiva insatser i olika utvecklingsländer. Riksbyggens och We Effects biståndsarbete grundar sig på hjälp till självhjälp. Det innebär att fattiga människor genom utbildning och kooperativt samarbete bygger sina egna bostäder.

Mer om vårt engagemang i We Effect
Sponsorskap

Teskedsorden - för demokrati och mänskliga rättigheter

Teskedsorden är en ideell organisation som arbetar för ett öppet Sverige där allas rättigheter respekteras oavsett etnicitet, kön, sexualitet eller funktionalitet. Målet? Att nå ut till unga och få dem att reflektera kring viktiga frågor som tolerans och respekt människor emellan. Organisationen grundades 2006 av Tidningen Vi.

Få reda på mer om Teskedsorden
Sponsorskap

Läxhjälpen - läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden

Sedan år 2012 har Riksbyggen ett avtal med stiftelsen Läxhjälpen, som är en privat icke-vinstdrivande stiftelse som bedriver gratis läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Vi har allt eftersom utökat vårt samarbete med stiftelsen och är sedan 2013 en huvudpartner till Stiftelsen Läxhjälpen.

Få reda på mer om Läxhjälpen