Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Försäkringsadministration

Genom att anlita Riksbyggen för att sköta bostadsrättsföreningens försäkringar säkerställs ni rätt försäkringsskydd till rimligt pris. Vi kan också bistå vid upphandling av nya försäkringar, göra skadebesiktningar och hjälpa till med förebyggande arbete.

Kontakta oss

I en vanlig fastighet är det viktigt att ha rätt försäkringsskydd och att se till att det är giltigt och helst så billigt som möjligt. Tjänsten Försäkringsadministration handlar om att ta hand om hela försäkringsbiten för fastigheten. Fördelarna med att anlita Riksbyggen för att ta hand om era försäkringsärenden är flera.

Rätt försäkring till rätt pris

Riksbyggen säkerställer att er fastighet har rätt försäkringsskydd, det vill säga att ni varken är under- eller överförsäkrade. Vi kan även bistå vid upphandling av ny försäkring, till exempel skriva underlag och ta in och jämföra offerter från olika försäkringsbolag. Ibland görs gemensamma upphandlingar för flera fastigheter eller för ett geografiskt område och då kan Riksbyggen i kraft av storlek förhandla fram bättre priser både vad gäller försäkringspremier och självriskbelopp.

Förebyggande arbete mot skador

I Riksbyggens tjänst ingår också förebyggande åtgärder: inspektion av det så kallade skalskyddet som dörrar, lås, och porttelefoner, våtrumsbesiktningar ända in till tätskiktsnivå och regelbundna fuktmätningar. Det för att se till att motverka kostsamma skador.

Smidig hantering vid skador

Riksbyggen kan hjälpa till med skadeanmälan och skadebesiktningar. Vi ser till att hanteringen vid en eventuell skada blir så enkel, smidig och kostnadsbesparande som möjligt för föreningen. Vi hjälper till med alla praktiska och juridiska turer, sköter kontakten med försäkringsbolaget och informerar styrelsen löpande. Riksbyggen har upparbetade kontakter och bra relationer med försäkringsbolagen vilket ofta gör processen smidig.

Riksbyggen har varit en medarrangör till BostadsrättsMässan i över tio år, har du idéer på vad du skulle vilja se eller höra på mässan så är du välkommen att mejla oss.

Vill du veta mer om förvaltning för bostadsrättsföreningar?

Ulf Halvarsson
Affärs- och försäljningschef, 
fastighetsförvaltning

Ange namn*
Ange e-post*
Ange telefonnummer*
Ange ort*

Jag vill veta mer om: