Pressinbjudan: Första spadtaget Riksbyggens Brf Parkliv i Täby park 2021-06-28, kl 13:00

Pressinbjudan: Första spadtaget Riksbyggens Brf Parkliv i Täby park

Den 1 juli är det dags att ta första spadtaget för Brf Parkliv med 98 lägenheter i Täby Park. Brf Parkliv är Riksbyggens tredje bostadsprojekt i Täby Park. På plats och tar det första spadtaget är Johanna Frelin, vd Riksbyggen tillsammans med Erik Andersson, Kommunstyrelsens ordförande i Täby och Annika Grönberg, avdelningschef från NCC Bostad.

Riksbyggen fortsätter nu sitt bostadsbyggande i Täby och det ska bli väldigt roligt att officiellt starta byggandet av Brf Parkliv. Det behövs fler bostäder i Täby och i hela Stockholmsområdet och Riksbyggen vill bidra till regionens tillväxt genom nya bostäder, säger Johanna Frelin, vd för Riksbyggen.

Stockholms tidigare galoppfält omvandlas till en helt ny stadsdel, Täby Park. Sammanlagt ska Riksbyggen bygga cirka 800 nya bostäder i hus med höga hållbarhetskrav, både hyres- och bostadsrätter.

Sedan tidigare har Riksbyggen startat Galopphästen med 131 hyreslägenheter i Täby Park och Brf Cykelverkstaden med 111 bostadsrätter som nu är inflyttningsklart.

Brf Parkliv ligger i ett strålande läge i nya Täby Park och kvarteret byggs i formen av en hästsko, granne med en av Täby Parks naturparker. På innergården kommer det bland annat att finnas en soltrappa och lekyta för barn. De boende kommer också att ha tillgång till både bil- och cykelpool, berättar Angelica Ringström, sälj- och marknadsansvarig, marknadsområde Norrort.

För att knyta an till platsens historia kommer Riksbyggen att bygga en käpphästbana i Brf Parkliv. Inflyttningen i Brf Parkliv är preliminärt beräknad att kunna ske under 2023.

Media är varmt välkomna att delta under spadtaget!

Dag och tid: Torsdag den 1 juli kl 10.00
Plats: Sadelgatan 8, Täby Park

Anmälan: Osa till angelica.ringstrom@riksbyggen.se

För mer information:

Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 502
stefan.hogman@riksbyggen.se
Angelica Ringström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 08-553 635 20
angelica.ringstrom@riksbyggen.se

Bilder