Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Tornsvalan

1 095 000–3 792 000 kr
Anmäl intresse

Brf Tornsvalan är säljstartad och just nu pågår hantering av de köpanmälningar som inkom till Brf Tornsvalan under valperioden 17–26 mars. När det är klart kommer kvarvarande bostäder att erbjudas till allmän försäljning. Välkommen till en naturnära verklighet där lugnet och skogen härskar.

Fakta

Pris 1 095 000– 3 792 000 kr
Rum 2–5 rum och kök
Boarea 47–114 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • bredband, TV och IP-telefon via Tele2
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • tillgång till bilpool
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll*
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel
 • varmvatten

  Föreningen har individuell mätning (s.k. IMD) med enskild debitering för varje lägenhets egen förbrukning.

  Vad används avgiften till
3 741–7 764 kr/mån
Våningar 5–7
Lägenheter 50
Status Försäljning pågår
Planering pågår
September 2021
Byggstart
Sommar 2022
Säljstart
17 mars 2023
Upplåtelse
Mars/april 2023
Visningsbostad
April 2023
Inflyttningsklart
28 november 2023

Bostadsrätter intill Råbyskogen i Västerås

Mitt i Råbyskogens mysiga grönska, där Stenkumlaskolan tidigare låg växer en ny och modern bostadspärla fram. Här finns lägenheter i storlekar från två till fem rum och kök mellan 47 och 114 kvadratmeter. Allt från smart planerade tvåor, trivsamma treor, familjevänliga fyror till vår unika femma med balkong och stor privat terrass på 30 kvm i soligt sydvästläge med fantastisk vy.

Här vill vi skapa ett boende som passar en modern, urban livsstil – och ge plats för gemenskap. Lika bra för dig som bor själv, eller ska flytta ihop, som för den växande familjen eller dig som kanske sålt huset för att flytta till en lägenhet och ett smidigare liv.

Interiört

När du köper en ny bostad i Brf Tornsvalan ingår allt i priset. Våra inredare har med noggrannhet och omsorg redan gjort alla inredningsval i lägenheten och tagit fram en perfekt neutral bas att utgå ifrån och där allt du behöver finns från start.

I bostaden möts du av naturliga materialval såsom behagliga trägolv i hela lägenheten, fönsterbänkar i natursten, vitmålade väggar och ljusa ytskikt. Här har vi satsat på klassiska materialval med bra kvalitet från kända leverantörer.

Det tidlösa köket är från Vedum och här samsas vita luckor som matchas med kromade handtag, matt stenfärgat stående kakel av modell större och en laminatskiva i ljusgrått med rostfria vitvaror från Electrolux. En stram och modern design som ger ett stilrent och flexibelt intryck.

I badrummen har vi material som är valda för att hålla idag och många år framåt och här har vi skapat en harmonisk känsla med ljusgrå klinker och matta vitgråa stora kakelplattor på väggarna. Vit kommod med lådor och spegelskåp ger bra förvaring. De vikbara duschväggarna ger extra gott om plats när duschen inte används.

Kombimaskin eller tvättmaskin och torktumlare under praktisk ljusgrå arbetsbänk i laminat är bra om du vill sköta tvättbestyren eller rå om de minsta i familjen. Vår största trea, alla fyror och vår femma har dessutom dubbla badrum, praktiskt när familjen är stor.

Livet mellan husen

Brf Tornsvalans två punkthus ligger på vänster sida av Stenkumlagatan och omfattar ett 8-våningshus med suterrängkällare/entrévåning med solpaneler på taket för produktion av egen el och ett 6-våningshus med integrerad förskola. Eftersom platsen är så vacker från början har vi lagt mycket tanke bakom kvarterets utformning och allt sker i harmoni med naturen.

Föreningens natursköna tomt har en höjdskillnad på upp till fyra meter vilket gör att gården kommer få en vacker utblick över hela området Kornknarren och Råbyskogen. Idén för gårdsmiljön är att i så stor utsträckning som möjligt bevara den befintliga naturmarken och nyttja platsens förutsättningar och skapa en genomtänkt och hållbar gårdsmiljö med en fin utblick mot naturmarken.

Vid 8-våningshuset blir det en utsiktsplats i bästa solläge, ett stort trädäck under tallarnas kronor med sittplatser och grill och strax intill ligger skogsleken, en plats för spontan och kreativ lek för de små. Vid 6-våningshuset bli det en lummig miljö med grönska i olika nivåer under alla årstider med sittplatser, pergola och en stor lekyta.

Parkering

För dig som är bilburen finns parkeringsplatser och ett antal elbilsplatser att hyra på den gemensamma parkeringen i planområdets södra och norra del. För dig som inte har en egen bil, men som ibland ser fördelar med att ha tillgång till bil finns en bilpool. Cykelparkering är beläget på suterrängplanet vid 8-våninghuset samt utvändigt vid båda husen.

Hållbart boende

Brf Tornsvalan beräknas vara inflyttningsklart i november/december 2023 och byggs enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är en svensk miljöcertifiering som ger bra miljöer att leva i, det betyder att vi ansträngt oss extra mycket för att bygga miljövänligt och överträffar de lagar och myndighetskrav som finns kring till exempel ventilation, ljudmiljö och solskydd.

Det nya kvarteret intill Råbyskogen

Brf Tornsvalan byggs i en ny del av Fredriksberg och här växer ett nytt bostadsområde fram i en naturnära miljö. Tillsammans med Västerås stad och Hemsö utvecklar och förvandlar vi området till ett nytt levande kvarter där vi vill skapa en plats för människor att bo, leva och trivas på. I det nya området planeras det för sju fristående punkthus med hög ambitionsnivå och påkostade utemiljöer med mycket grönska. All byggnation i det nya området anpassas väl till Råbyskogens unika förutsättningar. Området angränsar direkt till naturmark åt norr och öster och inom 200 meter finns parkytor med öppna gräsytor, fotbollsplaner och naturområde med elljusspår och endast 300 meter bort ligger idrottsanläggningen Råby IP där det även finns ett utegym.

Vad händer inom området?

I området har vi färdigställt tre punkthus med 120 nyproducerade hyresrätter i Kv. Kornknarren. Skogspromenader, picknick eller en löptur i motionsspåren, här är det nära till ute-njut av alla slag. Välkommen till en ny verklighet där skogen och lugnet härskar.

Bostadsväljaren

Se området och välj bostad

Här kan du titta på husen och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Fredriksberg - gröna områden och närhet till service

Fredriksberg är belägen ett par kilometer väster om Västerås city och området ligger fint inbäddat i naturvacker omgivning. De stora grönområdena ger hela området parkkaraktär.
Området avgränsas av E18, Narvavägen, södra delen av Råbyskogen och Surahammarsvägen. Angränsande stadsdelar är i öster Vetterslund och Vetterstorp, i söder Hammarby och i väster Bäckby.

Liv, lust och lek hela dagen

Som boende i Brf Tornsvalan är det aldrig långt från äventyr, rörelse och motion. Råbyskogen i sig är en välbesökt och populär stadsdelsskog. Här kan man ägna sig åt flera olika aktiviteter, såsom promenader längs skogens många stigar, en löptur i det upplysta spåret, samt bus och lek för barnen. Skogen har nyligen fått en ny entréyta, informationsskyltar och parkmöbler utplacerade. Råby motionsspår är en 2,5 km kuperad bana i Råbyskogen mellan stadsdelarna Hammarby och Råby. Banan utgår från Råby idrottsplats och här finns även ett utegym. Bortom Råbyskogen finns flera möjligheter till motion och rörelse, såsom fotbollsplan och ishockeyrink vid Råby IP. Råby IP är hemvist för fotbollsklubben IK Franke.  Det finns även en inomhushall i närliggande Råby Centrum och utomhusbadet Fredriksbergsbadet ligger bara några minuters promenad bort.

I Råbyskogen återfinns dessutom flera konstverk att beskåda, såsom skulpturer av konstnärerna Dan Wid och Anna Törrönen.

Några tramptag till det mesta

Ungefär en kilometer från Fredriksberg ligger Mälaren - och med närhet till både busshållplatser och gång- och cykelvägar är det enkelt att förflytta sig. Här finns ett huvudcykelstråk som leder till stadens centrum, Erikslund och Eriksborg, Stadslinjebuss 3 (rosa linje) går med täta och regelbundna avgångar och tar dig in till centrala Västerås på under tjugo minuter. Om du hellre cyklar når du resecentrum eller Universitetet på ca tio minuter.

Allt du behöver till vardags finns utanför din dörr

Nära Fredriksberg ligger Råby Centrum som erbjuder olika typer av service och här finns bland annat livsmedelsbutik och restauranger. Tvärs över E18 och Bäckbymotet ligger Erikslunds handelsområde och Erikslund Shopping Center med över 80 butiker, restauranger, caféer och IKEA. Den närmaste förskolan är den som finns integrerad i föreningens 6-våninghus och i närområdet finns flera förskolor och skolor.

Råbyleden, som är en viktig transportled i Västerås, går rakt igenom området och via Råby har du även nära till de större trafiklederna Surahammarsvägen (riksväg 66), riksväg 56 och E18. Från Västerås resecentrum finns effektiva buss- och tågförbindelser som tar dig vidare inom landet. Området nås med bil österifrån från Råbyleden, via Fredriksbergsgatan, Tornsvalegatan och därefter Stenkumlagatan.

Anmäl intresse till Brf Tornsvalan

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Frågor och svar

Kontakt

Robert Olsson
Robert Olsson
Fastighetsmäklare 076-788 44 58
Björn Wallberg
Björn Wallberg
Fastighetsmäklare 070-482 72 73
Robin Tångring
Robin Tångring
Fastighetsmäklare 070-732 88 87
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp