Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Åstråket

1 895 000–3 525 000 kr
Anmäl intresse

I Brf Åstråket bor du precis intill Eskilstunaån och alla bostäderna har en balkong eller uteplats mot föreningens privata och inbjudande innergård. Västra Munktellstadens senaste bostadspärla med inflyttning från september 2023. Här bor du intill lugnet vid ån med närhet till stadens puls. Välkommen till en ny verklighet.

Fakta

Pris 1 895 000– 3 525 000 kr
Rum 2–3 rum och kök
Boarea 55–76 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kall- och varmvatten
 • TV och IP-telefon via Tele2 f.d. Com Hem
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel, föreningen har individuell mätning (s.k. IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel

Vad används avgiften till

3 875–5 004 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 36
Status Försäljning pågår
Planering pågår
Säljstart
Försäljning pågår
Byggstart
Februari 2022
Upplåtelse
April/maj 2023
Inflyttningsklart
September 2023

Bostadsrätter i Eskilstuna

Småskaligt med äkta kulturhistorisk charm. Första parkett och grönska vid Eskilstunaån. Fem minuters promenad från city. Det finns många sätt att beskriva det unika med vår senaste bostadspärla Brf Åstråket i Västra Munktellstaden. Nu börjar den ta form i Eskilstunas snabbt växande stadsdel i anslutning till den historiska industrimiljön där Munktell hade sina verkstäder.

Försäljningen har blomstrat och idag finns endast ett fåtal av husens fina lägenheter kvar. Är det någon av de härliga gavellägenheterna med ljusinsläpp från tre väderstreck och dubbla balkonger som lockar mest? Eller kanske en av våra kvadratsmarta tvåor med det underbara köksfönstret som har plats både för din egen kryddodling och reflektioner över den gångna dagen?
Du kan se vilka lägenheter som fortfarande är lediga i Bostadsväljaren eller under rubriken Bostäder längre ner. När du hittar en bostad du gillar kontaktar du bara våra mäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling för mer information.

Bo på första parkett intill ån i historiska kvarter

Brf Åstråket består av två småskaliga tegelhus på fyra våningar där hela kvarteret hålls samman av materialvalet som är rött tegel. Det knyter an till industriarvet och ger ett varmt och levande intryck med sina naturliga variationer i färg och struktur, samtidig som det står för en tidlös kvalitet.

Här är varje kvadratmeter noga planerad och alla lägenheter har två balkonger, alternativt en balkong och en uteplats, som vänder sig inåt mot gården, kvarterets gröna hjärta. Hela gården är upphöjd i förhållande till det intilliggande åstråket med en stödmur som inte syns inifrån. Tillsammans med en plantering skapar stödmuren en gräns mellan det offentliga och gården. Höjdskillnaden ger en fin utsikt över ån samtidigt som gården är helt privat.

Ett hem att längta till

Lägenheterna är smakfullt inredda i vitt, grått och svart för en över tid, hållbar och bra bas i ditt hem. Tillvalsperioden för Brf Åstråket är avslutad, men det är fortfarande möjligt att mot en kostnad välja till handdukstork och/eller komfortgolvvärme i badrum.

Inredningsstil i två rum och kök

I lägenheter på två rum och kök samsas ljusgrå köksluckor med stående vita, blanka kakelplattor, cirka 20x50 cm, och en grå, betongliknande laminatskiva. Som pricken över i ger de svarta handtagen ett modernt uttryck.
I det helkaklade badrummet har vi skapat kontraster mellan ljust och mörkt med vitt, blankt kakel på väggen och antracitgrå klinkerplattor, cirka 15x15 cm, på golvet. Det matchas med den mörkare bänkskivan ovanför tvättmaskinen och torktumlaren. Kommod och väggskåp är vita med svarta handtag.

Inredningsstil i tre rum och kök

I trerummarna känns det ljusgrå köket helt rätt i tiden och matchas med vita, blanka kakelplattor, 10x30 cm, satta i halvförband -klassiskt och snyggt! Den mörkgrå, praktiska laminatbänkskivan med fin skifferstruktur skapar en snygg kontrast till de svarta handtagen. I badrummen har vi skapat en mjuk atmosfär med ett ljusgrått klinkergolv som samsas med en vitgrå, matt platta på väggarna. Den träliknande laminatbänkskivan i gråbruna toner ovanför tvättmaskinen och torktumlaren förstärker känslan av lugn. Generös förvaring med kommod och väggskåp i vitt med kromade handtag, samt spegelskåp. Köks- och badrumsinredning kommer från Vedum.

Mäklarsamarbete

I detta bostadsprojekt samarbetar vi med Länsförsäkringar fastighetsförmedling, som håller i försäljningen av Brf Åstråkets lägenheter. Annica Lövgren och Ellinor Mersin är dina främsta kontakter vid intresse för köp och du hittar deras kontaktuppgifter lite längre ner på denna hemsida, alternativt i filen Mäklarsamarbete Brf Åstråket under rubriken Dokument och Faktablad. Om du vill komma på visning för Brf Åstråket är det Annica och Ellinor du kontaktar. Självklart kan mäklarna även gärna hjälpa dig med frågor kring försäljning av en nuvarande bostad.

Rum för hela livet

Sedan 1940 har vi lyft blicken i varje bostadsprojekt och tänkt nytt, tänkt längre. Vi är till för att lösa behov och för att lösa behov krävs alltid nya idéer. Den tanken har gått som en röd tråd genom Riksbyggens historia och den löper vidare även här i Brf Åstråket – från golv till tak och rum till rum.

I Åstråket lever du det sköna livet där det mesta är enkelt. Med stan inpå knuten promenerar du snabbt till butiker, service, restauranger och caféer. Ena stunden njuter du av folklivet eller tar en AW, i nästa stund sitter du på din balkong i din alldeles nyproducerade lägenhet och blickar ut över Eskilstunaån. Endast ett promenadstråk som ringlar sig längs ån kommer att skilja husen från vattnet. I Brf Åstråket erbjuder vi moderna och genomgående bostäder där köket är hjärtat i lägenheterna med generösa ytor och stora fönster. Inflyttning prel. hösten 2023.

Välkommen till en ny verklighet med Å-sikt!

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Minimering av mängden täta, hårdgjorda ytor 
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Minimering av mängden täta, hårdgjorda ytor 
Om vårt hållbarhetsarbete

Huset och omgivningen

Vår arkitekt Markus Grieser från AART AB berättar om huset och visionen kring området vid Eskilstunaån och Munktellstaden.

Se filmen

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Munktellstaden - porlande vatten och allt inom räckhåll

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Historiskt var det Eskilstunas största industriområde. Idag är det ett modernt kvarter och ett centrum för innovation, kultur och sport, nära all tänkbar service. Runt knuten har du stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet, fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan och svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet. Restaurang- och caféutbudet växer stadigt i takt med att fler människor flyttar hit och i området finns även ett hotell, Munktellbadets kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relaxavdelning och träningsmöjligheter och evenemangsarena Stiga Sports Arena som rymmer hela 5 000 besökare och som är hemma-plan för det klassiska handbollslaget Guif och här hålls även stora evenemang som konserter och mässor.

Nära till det mesta

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns Biostaden Eskilstuna, mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kultur-minnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetsanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Knutpunkt för kultur

Du som är intresserad av konst, kultur och musik kommer att trivas extra bra i Munktellstaden. Här finns flera spännande museer, som exempelvis Eskilstuna Stadsmuseum och Munktellmuseet. Den stora kulturarenan Lokomotivet ligger också i området och här hålls regelbundna föreställningar inom såväl stand-up som teater och musik.

Grönskande promenad längs ån

Du bor precis vid flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån. En ny strandpromenad har byggts längs ån och det nya badhuset. Slå dig ner vid kajen och njut av det rofyllda porlande vattnet. Varför inte köpa med en kaffe och njuta av lugnet? Eller kanske möta upp en vän för lunch på den närliggande restaurangen. Kajen kommer att förlängas på östra sidan om ån intill den nya gång- och cykelbron mot Pråmskjulstorget. Tre kilometer norrut ligger populära Årby naturreservat med grillplatser och motionsspår för löpning och vandring. På vintern finns även ett skidspår här.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Annica Lövgren
Annica Lövgren
Fastighetsmäklare 070-999 31 21
Ellinor Mersin
Ellinor Mersin
Fastighetsmäklare 076-760 86 00
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp