Flytta in direkt
Flytta in direkt

Brf Åstråket

1 735 000–3 295 000 kr
Anmäl intresse

Sugen på ett nytt läge? Köp en bostad i Brf Åstråket och få upp till 300 000 kr rabatt och avgiftsfritt boende under 2024. Här har vi ett fåtal bostäder kvar till salu på Brädgårdsgatan i Västra Munktellstaden. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Fakta

Pris 1 735 000– 3 295 000 kr
Rum 2–3 rum och kök
Boarea 52–74 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kall- och varmvatten
 • TV och IP-telefon via Tele2
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel, föreningen har individuell mätning (s.k. IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel

Vad används avgiften till

4 792–6 250 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 36
Status Försäljning pågår
Visningar

Visningar

Varmt välkommen att boka tid för visning och få möjlighet att uppleva känslan i våra inflyttningsklara bostadsrätter.

Kontakta våra mäklare Annica eller Ellinor för privat visning eller anmäl ditt intresse så blir du kontaktad.

Planering pågår
Säljstart
Försäljning pågår
Byggstart
Februari 2022
Upplåtelse
Maj 2023
Inflyttningsklart
September 2023

Upp till 300 000 kr rabatt och avgiftsfritt boende under 2024

Nu kan du ta del av en riktigt bra rabatt på upp till 300 000 kr* samt få möjligheten att bo utan månadsavgift** under hela 2024 - så du kan lägga pengarna på andra, roligare saker.

Erbjudandet gäller för de tre första som köper en bostad i Brf Åstråket och ju tidigare du flyttar in, desto längre tid får du bo utan månadsavgift.
Så vänta inte för länge!

Kontakta mäklare Annica Lövgren på tfn. 070-999 31 21 för mer information.

Erbjudandet gäller nya kunder som köper en bostad i  Brf Åstråket innan 30 april 2024. Rabatten dras av från ordinarie pris i prislistan. *300 000 kr i rabatt gäller för våra trerummare och 150 000 kr i rabatt gäller för våra tvårummare. **Kostnad för förbrukning av hushållsel och varmvatten under 2024 betalas av köparen.

Bostadsrätter i Eskilstuna

Brf Åstråket i Västra Munktellstaden - hjärtat av Eskilstunas industrihistoria - omfattar två småskaliga röda tegelhus om fyra våningar med privat upphöjd innergård mot Eskilstunaån. Här erbjuder vi moderna, energieffektiva och genomgående bostäder med fina materialval och ypperligt läge. Alla har egen balkong mot gatusida samt balkong eller uteplats, med gott om plats för sittgrupper och avkoppling, vänd mot innergården - kvarterets gröna hjärta.

Bo på första parkett intill ån

Det finns ett fåtal lägenheter kvar till salu. I Bostadsväljaren eller under rubriken Bostäder ser du lediga lägenheter. Kanske de härliga gavellägenheterna med ljusinsläpp från tre väderstreck och dubbla balkonger lockar mest? Eller en av våra kvadratsmarta tvåor med det underbara köksfönstret som har plats för egen kryddodling?

Inredningsstil i respektive bostad

Under Dokument och faktablad kan du se den inredning som finns i respektive bostad som är till salu. Alla val som är gjorda ingår utan kostnad. Det smakfulla köket med utdragbara lådor är från Vedum och vitvarorna är från Electrolux. I det helkaklade badrummet är det kommod med spegelskåp ovan från Vedum, dusch med vikbara duschväggar, toalett och ovanför tvätt/tork finns en praktisk arbetsbänk samt vägghängd skåpsförvaring i vitt.

Det finns fortfarande möjlighet att mot en kostnad göra tillval på handdukstork och/eller komfortgolvvärme i badrummet; handdukstork 6 900 kr och/eller komfortgolvvärme 9 800 kr.

Ett hem att längta till

I Åstråket lever du det sköna livet där det mesta är enkelt. Med stan inpå knuten promenerar du snabbt till butiker, service, restauranger och caféer. Ena stunden kan du njuta av folklivet eller ta en AW och i nästa stund kan du sitta på din balkong i din nyproducerade lägenhet och blicka ut över Eskilstunaån där endast ett promenadstråk som ringlar sig längs ån skiljer husen från vattnet.

Hela Munktellstadens växande utbud finns utanför dörren; Munktellmuseet, Konstmuseet, Eskilstuna Stadsmuseum, Mikrobryggertiet Eskilstuna Ölkultur, Munktellbadet, Stiga Sports Arena och Lokomotivet med idrotts- och kulturevenemang.

När du hittar en bostad du gillar är det bara att ta kontakt med våra fastighetsmäklare på Länsförsäkringar fastighetsförmedling för mer information och visning.

Huset och omgivningen

Vår arkitekt Markus Grieser från AART AB berättar om huset och visionen kring området vid Eskilstunaån och Munktellstaden.

Se filmen
Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Munktellstaden - porlande vatten och allt inom räckhåll

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Historiskt var det Eskilstunas största industriområde. Idag är det ett modernt kvarter och ett centrum för innovation, kultur och sport, nära all tänkbar service. Runt knuten har du stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet, fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan och svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet. Restaurang- och caféutbudet växer stadigt i takt med att fler människor flyttar hit och i området finns även ett hotell, Munktellbadets kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relaxavdelning och träningsmöjligheter och evenemangsarena Stiga Sports Arena som rymmer hela 5 000 besökare och som är hemma-plan för det klassiska handbollslaget Guif och här hålls även stora evenemang som konserter och mässor.

Nära till det mesta

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns Biostaden Eskilstuna, mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kultur-minnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetsanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Knutpunkt för kultur

Du som är intresserad av konst, kultur och musik kommer att trivas extra bra i Munktellstaden. Här finns flera spännande museer, som exempelvis Eskilstuna Stadsmuseum och Munktellmuseet. Den stora kulturarenan Lokomotivet ligger också i området och här hålls regelbundna föreställningar inom såväl stand-up som teater och musik.

Grönskande promenad längs ån

Du bor precis vid flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån. En ny strandpromenad har byggts längs ån och det nya badhuset. Slå dig ner vid kajen och njut av det rofyllda porlande vattnet. Varför inte köpa med en kaffe och njuta av lugnet? Eller kanske möta upp en vän för lunch på den närliggande restaurangen. Kajen kommer att förlängas på östra sidan om ån intill den nya gång- och cykelbron mot Pråmskjulstorget. Tre kilometer norrut ligger populära Årby naturreservat med grillplatser och motionsspår för löpning och vandring. På vintern finns även ett skidspår här.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Annica Lövgren

Annica Lövgren

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Ellinor Mersin

Ellinor Mersin

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp