Bo i bostadsrätt

Att köpa en nyproducerad bostad har många fördelar - du får en modern, genomtänkt och välplanerad bostad till ett fast pris. Här får du information om vad styrelsen gör, vad en bostadsrättsföreningen är och varför du betalar avgift.

Så bygger vi

För att säkerställa att alla moderna kvalitetskrav möts på bostäder har vi utvecklat något vi kallar för RiksbyggenModellen där vi tagit hänsyn till både boendes önskemål och samhällets krav på bland annat energieffektivitet, funktionalitet och trygghet. Det är ett förhållningssätt till att utveckla långsiktigt hållbara miljöer och attraktiva områden där människor trivs.

En Riksbyggenbostad ska certifieras enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad som tittar på områdena energi, innemiljö och material och vår målsättning är att vår nyproduktion av bostadsrätter i flerbostadshus ska uppfylla minst näst högsta certifieringsnivån – Silver.

Läs mer om hur vi bygger

Fördelar med att köpa nyproduktion

Det är något visst med att köpa en helt nybyggd bostad. Allt är nytt och du slipper börja med att lägga tid och pengar på renoveringar och reparationer. Istället kan du gå direkt på den roliga delen, att inreda och skapa ditt personliga hem. 

Fördelar med att köpa nyproducerat boende av Riksbyggen: 

  • Fasta priser - du slipper budgivning. Det är först till kvarn som gäller! Förtur kan du få genom att gå med i Riksbyggen Förtur.
  • Du kan välja utseende på exempelvis vitvaror, kakel och mosaik, bänkskivor och förvaringsskåp så att bostaden blir personlig och unik.   
  • Vi ställer höga krav på våtrum och vvs-installationer. Alla lägenheter större än ett rum och kök har tvättmaskin och torktumlare. 
  • Flexibla och funktionella planlösningar som kan anpassas för olika skeden i livet.
  • Våra hus är sunda både för dig som bor och för miljön.  Mer om vårt hållbarhetsarbete
  • När du köper en bostadsrätt av oss, är du genom ditt medlemskap i föreningen också ägare i Riksbyggen. Vi är ett kooperativt företag som jobbar för ditt bästa, och överskott går åter som utdelning till våra föreningar.
  • Vi är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar all bostäder vi bygger i minst fem år - efter det bestämmer ni i föreningen om vi skall fortsätta.
Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till