Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Nyproducerade bostadsrätter

Att köpa en nyproducerad bostad har många fördelar - du får en modern, genomtänkt och välplanerad bostad till ett fast pris. Vi på Riksbyggen utvecklar långsiktigt hållbara miljöer och attraktiva områden där du kan trivas.

Så bygger vi

För att säkerställa att alla moderna kvalitetskrav möts på bostäder har vi utvecklat något vi kallar för RiksbyggenModellen där vi tagit hänsyn till både boendes önskemål och samhällets krav på bland annat energieffektivitet, funktionalitet och trygghet. Det är ett förhållningssätt till att utveckla långsiktigt hållbara miljöer och attraktiva områden där människor trivs.

En Riksbyggenbostad ska certifieras enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad som tittar på områdena energi, innemiljö och material och vår målsättning är att vår nyproduktion av bostadsrätter i flerbostadshus ska uppfylla minst näst högsta certifieringsnivån – Silver. 

Läs mer om hur vi bygger

Fördelar med att köpa nyproduktion

Det är något visst med att köpa en helt nybyggd bostad. Allt är nytt och du slipper börja med att lägga tid och pengar på renoveringar och reparationer. Istället kan du gå direkt på den roliga delen, att inreda och skapa ditt personliga hem. 

Fördelar med att köpa nyproduktion av Riksbyggen: 

  • Fasta priser - du slipper budgivning. Det är först till kvarn som gäller! Förtur kan du få genom att gå med i Riksbyggen Förtur.
  • Du kan välja utseende på exempelvis vitvaror, kakel och mosaik, bänkskivor och förvaringsskåp så att bostaden blir personlig och unik.   
  • Vi ställer höga krav på våtrum och vvs-installationer. Alla lägenheter större än ett rum och kök har tvättmaskin och torktumlare. 
  • Flexibla och funktionella planlösningar som kan anpassas för olika skeden i livet.
  • Våra hus är sunda både för dig som bor och för miljön.  Mer om vårt hållbarhetsarbete
  • När du köper en bostadsrätt av oss, är du genom ditt medlemskap i föreningen också ägare i Riksbyggen. Vi är ett kooperativt företag som jobbar för ditt bästa, och överskott går åter som utdelning till våra föreningar.
  • Vi är en av Sveriges största fastighetsförvaltare och förvaltar all bostäder vi bygger i minst fem år - efter det bestämmer ni i föreningen om vi skall fortsätta. 

Läs mer om hur det går till att köpa en nyproducerad bostad

Avgift till föreningen

Varför betalar manen avgift när man bor i en bostadsrättsförening och vad används pengarna till?

Det här går avgiften till

Hyra ut i andra hand

Vilka regler gäller för dig som hyr ut i andra hand och vilket ansvar har du som hyr? Vilka giltiga skäl finns det till att hyra ut i andra hand?

Regler för andrahandsuthyrning

Ta hand om er fastighet

Med förvaltning menas alla de arbetsuppgifter som behöver göras för att din bostadsrättsförening ska fungera.

Olika typer av förvaltning

Du kan påverka ditt boende

Vill du ändra på något i din bostad eller på din gård kan du vara med och påverka om du bor i en bostadsrättsförening.

Vad får man göra

Styrelsearbete

Vad gör en styrelse och varför är det så viktigt att bostadsrättsföreningen har en styrelse?

Det här gör en styrelse

Bostaden byter ägare

Vad innebär en överlåtelse och vilka olika typer av överlåtelser finns det?

Viktigt att tänka på vid överlåtelse