Kommande
Kommande

Brf Åstråket

På första parkett vid Eskilstunaån planerar vi för Brf Åstråket. Rofyllda och moderna lägenheter i bostadsrättsform i Västra Munktellstaden, en stadsdel för dig som vill ha närhet till stadens puls och som samtidigt vill bo intill lugnet vid ån. Planerad säljstart under andra kvartalet 2021. Välkommen till en ny verklighet med åsikt.

Bostadsfakta

Lägenheter 36
Status Kommande

Nya rutiner för visningar och kundmöten

Vi arbetar aktivt med att minska risken för smittspridningen för att skapa trygghet för dig som kund vid visningar och möten.

Aktuella riktlinjer
Press

Riksbyggen har Sveriges nöjdaste bostadsrättskunder 2020

Riksbyggen har nöjdast kunder i branschen vid inflyttning, enligt den årliga mätningen nöjd kundindex, NKI.

Läs om undersökningen här

Huset och omgivningen

Vår arkitekt Markus Grieser från AART AB berättar om huset och visionen kring området vid Eskilstunaån och Munketellstaden.

Se filmen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetsfilosofin ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som t ex arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Vår trygghetsfilosofi

Bostadsrätter på första parkett vid ån

I vår andra etapp i Eskilstunas nyaste bostadsområde, Västra Munktellstaden, bygger vi i historiska kvarter alldeles intill Eskilstunaån. Endast ett charmigt promenadstråk som ringlar sig längs ån kommer att skilja husen från vattnet. Brf Åstråkets kvarter kommer bestå av två fristående huskroppar på fyra våningar, vilket ger en mycket trevlig boendemiljö med inbjudande gemensam gård och fint ljusinsläpp.

Planerad säljstart under andra kvartalet 2021, så anmäl intresse redan idag för att få din plats i kön! Efter intresseanmälan, som är helt utan kostnad eller bindning, kommer du löpande få information om Brf Åstråket i form av nyhetsbrev. Inflyttning sker preliminärt under hösten 2023.

Från paus till puls

Här har du möjlighet att gå från paus till puls på några minuter, då du kommer bo tillräckligt nära city för att kunna njuta av det myllrande stadslivet, men tillräckligt långt ifrån för att slippa nattsuddet. Här bor du i ett underhållsfritt hem i rofyllda kvarter med privat innergård och blomstrande å-läge där du delar rum med Eskilstunas historia. I närområdet finns alla möjligheter till ett rikt fritidsliv med upplevelser av kultur och idrott runt hörnet samt förskola, butiker, restauranger och mataffär inom några minuters promenad. Utanför dörren finns fina cykelvägar och god busskommunikation. Föreningen kommer också ha tillgång till ett antal garageplatser i intilliggande kvarter. 

Ett hem att längta till

I Brf Åstråket kommer vi att erbjuda moderna bostadsrätter på två till fyra rum och kök. Alla lägenheter är genomgående med ljusinsläpp från minst två håll och har dubbla balkonger alternativt en balkong och en uteplats – vilken vardagslyx! Köket är hjärtat i lägenheterna med generös ytor och stora fönster som kanske blir platsen för din alldeles egna kryddodling?

Med Riksbyggens inredningsprogram kommer du som är med från start ha möjlighet att sätta din personliga prägel på kök, badrum och andra detaljer i ditt nya hem. Bland bilderna här ovan kan du redan nu se inspirationsbilder för vår grundstandard i kök och badrum, inredningsstilen Harmoni, samt de tillvalsstilar som kommer att finnas. Väljer du en klassisk vit lucka som tillsammans med läckra svarta handtag och en lite mörkare bänkskiva ger ett kontrastrikt intryck eller är tillvalsstilen Natur kanske närmare din smak med sin mjuka framtoning och behagliga känsla?

Det fina med vårt inredningsprogram är att alla val inom respektive stil är noga utvalda och matchade, det kan helt enkelt inte bli fel hur du än väljer. Dessutom finns möjligheter till kostnadsfria val inom vår grundstandardstil Harmoni där allt ingår i priset för din lägenhet. Vårt mål är att du i Brf Åstråket kan hitta och skapa din nya drömbostad för en inspirerande och fungerande vardag - ett hem att längta till.

Rum för hela livet

Sedan 1940 har vi lyft blicken i varje bostadsprojekt och tänkt nytt, tänkt längre. Vi är till för att lösa behov och för att lösa behov krävs alltid nya idéer. Den tanken har gått som en röd tråd genom Riksbyggens historia och den löper vidare även här i Brf Åstråket – från golv till tak och rum till rum.

Munktellstaden

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Platsen är en historisk stadsdel som länge fungerade som Eskilstunas största industriområde, men är idag ett modernt kvarter. Här finns allt mellan stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konstutställningar på Konstmuseet till fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan, svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet och Munktellbadet, ett kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relaxavdelning och träningsmöjligheter samt sporthallen Stiga Sports arena. Här kan man uppleva kulturevenemang och äta god mat och i området finns även ett hotell.

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kulturminnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetssanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Välkommen till en ny verklighet.

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Kvartal 2, 2021
 • Byggstart

   
 • Visningsbostad

   
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Preliminärt hösten 2023

Om området

Västra Munktellstadens centrala och lugna läge gör det till en unik plats i Eskilstuna och förbindelse till E20 nås på ett par minuter med bil. Busslinje 6 har en hållplats mitt i Munktellstaden och busslinje 1 och 2 stannar vid hållplats Västergatan cirka 500 m öster om Munktellstaden. I city stannar alla stadsbussar och regionbussar. Ca 2 kilometer från Brf Åstråket ligger Eskilstuna Centralstation, där du enkelt kan ta dig vidare ut i Sverige. Eskilstuna ligger i en järnvägsknut där Svealandsbanan korsar TGOJ-banan, vilket ger goda förutsättningar för tågtrafik i såväl nord-sydlig som öst-västlig riktning.  Svealandsbanan som går mellan Arboga i väster och Stockholm i öster innebär att Stockholm endast är en timme bort. TGOJ-banan, från Uppsala i norr till Oxelösund i söder med persontågen UVEN som kör sträckan Uppsala-Västerås-Eskilstuna-Norrköping bidrar till att du enkelt även kan ta dig till dessa städer.  

Under 2020 färdigställdes den första etappen av nya bostäder i Västra Munktellstaden och nu är det äntligen dags för nästa etapp att ta form. Översiktsplanen i området eftersträvar en variation av upplåtelseformer samt funktionsblandning inom samma kvarter eller byggnad. Detta bidrar till liv och rörelse under större delen av dygnet som i sin tur ger ökad trygghet, säkerhet och trivsel. Områdets koppling till vattnet, och årummet är viktigt och blir en del av stadens nya ansikte ut mot vattnet och bidrar som en ny mötesplats vid ån för alla eskilstunabor.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till