Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Åstråket

1 735 000–4 275 000 kr

I Västra Munktellstadens senaste bostadspärla kommer du bo intill lugnet vid Eskilstunaån, samtidigt som du har närhet till stadens puls. Här bygger vi två småskaliga tegelhus på fyra våningar med 36 lägenheter om 2-4 rum och kök med privat och social innergård. Tillträde prel. hösten 2023.

Bostadsfakta

Pris 1 735 000– 4 275 000 kr
Rum 2–4 rum och kök
Boarea 52–92 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kall- och varmvatten
 • TV och IP-telefon via Tele2 f.d. Com Hem
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel, föreningen har individuell mätning (s.k. IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel

Vad används avgiften till

3 692–5 802 kr/mån
Våningar 4
Lägenheter 36
Status Försäljning pågår

Huset och omgivningen

Vår arkitekt Markus Grieser från AART AB berättar om huset och visionen kring området vid Eskilstunaån och Munktellstaden.

Se filmen

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Trygghetslöftet ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser som till exempel arbetslöshet och sjukskrivning. Tillträdesdagen kan flyttas fram upp till tre månader om försäljningen av din nuvarande bostaden dröjer.

Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Eskilstuna

I februari 2022 satte vi spaden i backen för Eskilstunas senaste bostadspärla – Brf Åstråket i Västra Munktellstaden! Sedan dess har det hänt en hel del och vi ser nu hur de 36 bostadsrätterna börjar ta form bredvid Eskilstunaån. Preliminärt beräknas husen stå klara för inflyttning hösten 2023.

Än finns några av husens fina lägenheter kvar, så tveka inte att anmäla ditt intresse redan idag. Våra mäklare kommer sedan att kontakta dig. Välkommen till en å-nära verklighet!

Tillvalsdags! Vilken stil passar dig?

I början av juni gick startskottet för tillvalsperioden för Brf Åstråket och sista datum för att signera sina val är den 12 augusti 2022. Om du är nyfiken på någon av våra fina lägenheter och vill ha möjlighet att kunna påverka insidan av ditt nya hem, är det alltså hög tid att slå till nu. Kontakta våra mäklare så hjälper de dig så gärna!

Vi jobbar med olika inredningsstilar och grundstandard för kök och badrum kallas Harmoni. Stilen kännetecknas av tidlöst vitt, grått och svart och skapar en perfekt bas i ditt hem. Dina egna inredningsdetaljer skapar sedan rummet just så som du vill ha det. Känner du mer för trä, naturnära toner eller en mörkare lucka? Då kanske någon av våra tillvalsstilar, Sober och Natur i kök och Elegant och Sinne i badrum faller dig bättre i smaken. 

För tillvalsstilen betalar du alltid ett fast paketpris oavsett vilka produkter du väljer inom stilen. Inom alla våra stilar har våra inredare noga valt ut och matchat ihop material och produkter till en inredning som är stilren, praktisk och hållbar över tid. Vårt mål är att du i Brf Åstråket ska hitta och skapa din nya drömbostad för en inspirerande och fungerande vardag.

Du kan titta i Brf Åstråkets digitala inredningsmagasin. Magasinet finns även i tryckt format, kontakta våra mäklare om du önskar ett sådant. Bläddra och kika för inspiration och överblick av de val som är möjliga för Brf Åstråket. Det finns även priser i magasinet. Sedan har vi vår digitala inredningsportal som skapas för respektive lägenhet, där du efter köp loggar in för att göra och signera dina val. Enkelt och smidigt!

Första parkett vid ån i historiska kvarter

Småskaligt med äkta kulturhistorisk charm. Första parkett och grönska vid Eskilstunaån. Fem minuters promenad från city. Det finns många sätt att beskriva det unika med Brf Åstråket, vår andra etapp i Västra Munktellstaden, Eskilstunas snabbt växande stadsdel i anslutning till den historiska industrimiljön där Munktell hade sina verkstäder.

I bästa läge vid Eskilstunaån välkomnar Brf Åstråket, två småskaliga tegelhus på fyra våningar där hela kvarteret hålls samman av materialvalet som är rött tegel. Det knyter an till industriarvet och ger ett varmt och levande intryck med sina naturliga variationer i färg och struktur, samtidig som det står för en tidlös kvalitet.

I Brf Åstråket är varje kvadratmeter noga planerad och alla lägenheter har två balkonger eller en balkong och uteplats som vänder sig inåt mot gården, kvarterets gröna hjärta. Hela gården är upphöjd i förhållande till det intilliggande åstråket med en stödmur som inte syns inifrån. Tillsammans med en plantering skapar stödmuren en gräns mellan det offentliga och gården. Höjdskillnaden ger en fin utsikt över ån samtidigt som gården är helt privat.

En ny verklighet att längta till

Är det någon av de härliga gavellägenheterna med ljusinsläpp från tre väderstreck och dubbla balkonger som lockar mest, eller kanske en av våra kvadratsmarta tvåor med det underbara köksfönstret som har plats både för din egen kryddodling och reflektioner över den gångna dagen?

När du hittar en bostad du är intresserad av tar du kontakt med våra samarbetspartner på Länsförsäkringar fastighetsförmedling i Eskilstuna. Hos dem får du mer information om projektet och där kan du även se och känna på de val och tillval som finns i projektet.

Du kan se vilka lägenheter som fortfarande är lediga i Bostadsväljaren eller under "Bostäder" längre ned. Och det finns flera guldkorn kvar!

Vad händer vid köp av lägenhet?

När du tackar ja till en erbjuden lägenhet är det första steget att vi skriver under ett förhandsavtal. Betalningsprocessen ser ut enligt följande:

 • Efter undertecknande av förhandsavtal erhåller du en faktura på förskott som är två procent av den aktuella lägenhetens insats (dock max 75 000 kr), förfallodag efter cirka 14 dagar.
 • Cirka sex månader innan inflyttning tecknar vi upplåtelseavtal, det andra och sista avtalet, och då betalas handpenning som är tio procent av din insats minus det belopp som redan har betalats i förskott.
 • Vid inflyttning betalas slutlikviden som är resterande 90% av den aktuella lägenhetens insats.

Mäklarsamarbete

I detta bostadsprojekt samarbetar vi med Länsförsäkringar fastighetsförmedling, som kommer att hålla i försäljningen av Brf Åstråkets lägenheter. Annica Lövgren och Ellinor Mersin kommer att vara din främsta kontakt vid intresse för köp och du hittar deras kontaktuppgifter lite högre upp på denna hemsida, alternativt i filen Mäklarsamarbete Brf Åstråket under rubriken Dokument och Faktablad. Om du vill komma på visning för Brf Åstråket är det Annica och Ellinor du kontaktar. Självklart kan mäklarna även gärna hjälpa dig med frågor kring försäljning av en nuvarande bostad.

Rum för hela livet

Sedan 1940 har vi lyft blicken i varje bostadsprojekt och tänkt nytt, tänkt längre. Vi är till för att lösa behov och för att lösa behov krävs alltid nya idéer. Den tanken har gått som en röd tråd genom Riksbyggens historia och den löper vidare även här i Brf Åstråket – från golv till tak och rum till rum.

I Åstråket lever du det sköna livet där det mesta är enkelt. Med stan inpå knuten promenerar du snabbt till butiker, service, restauranger och caféer. Ena stunden njuter du av folklivet eller tar en AW, i nästa stund sitter du på din balkong i din alldeles nyproducerade lägenhet och blickar ut över Eskilstunaån. Endast ett promenadstråk som ringlar sig längs ån kommer att skilja husen från vattnet. I Brf Åstråket erbjuder vi moderna och genomgående bostäder där köket är hjärtat i lägenheterna med generösa ytor och stora fönster. Inflyttning prel. hösten 2023. Välkommen till en ny verklighet med Å-sikt!

Riksbyggens inredningsportal

Här hittar du ett inspirationsverktyg för att se de inredningsval vi erbjuder i Brf Åstråket. Testa dig fram för kök och badrum. Vi hoppas att du ska hitta din favoritstil och sedan välja ut de detaljer som passar just dig!

Till inredningsportalen Brf Åstråket

Hållbarhetsåtgärder för Brf Åstråket

 • Miljöbyggnad Silver
 • Solceller
 • Minimering av mängden täta, hårdgjorda ytor 

Läs om vårt hållbarhetsarbete.

placeholder

 • Planering pågår

   
 • Säljstart

  Försäljning pågår
 • Byggstart

  Februari 2022
 • Inredningsval

  Juni 2022
 • Upplåtelse

   
 • Inflyttningsklart

  Prel. hösten 2023

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
 • Se var solen är under dagen
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Munktellstaden - porlande vatten och allt inom räckhåll

Munktellstaden ligger centralt i Eskilstuna vid forsande vattendrag, broar och holmar. Historiskt var det Eskilstunas största industriområde. Idag är det ett modernt kvarter och ett centrum för innovation, kultur och sport, nära all tänkbar service. Runt knuten har du stadshistoriska utställningar på Stadsmuseet, konst-utställningar på Konstmuseet, fartfyllda idrottsupplevelser på Munktellarenan och svensk verkstadsmekanisk historia på Munktellmuseet. Restaurang- och caféutbudet växer stadigt i takt med att fler människor flyttar hit och i området finns även ett hotell, Munktellbadets kittlande badäventyr för alla åldrar med generös relax-avdelning och träningsmöjligheter och evenemangsarena Stiga Sports Arena som rymmer hela 5 000 besökare och som är hemma-plan för det klassiska handbollslaget Guif och här hålls även stora evenemang som konserter och mässor.

Nära till det mesta

Sydväst om Stiga Arena och Munktellbadet ligger gångbron Västerbron som smidigt binder samman Munktellstaden med verksamheter och kommunala parkeringar på Väster där det bland annat finns Biostaden Eskilstuna, mataffär, apotek, konditori och restaurang.  I närområdet finns flera fina grönområden, bland annat vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån och intill Västra Munktellstaden ligger Rothoffsparken, stadens äldsta anlagda park som är en kultur-minnespark med en botanisk inriktning. Parken har sin norra sida utmed Eskilstunaån och den nås från Tullgatan, Stallgången och Rothoffsvägen. Parken är en grön skyddad oas omgärdad av stora ekar och de stora öppna gräsytorna används flitigt för picknick och kubbspel. I parken finns även en tillgänglighetssanpassad lekplats med djungeltema, ett woodlandinspirerat entréområde, ätbara partiet "Smultronstället", apiarium, karpdammar och ett café.

Knutpunkt för kultur

Du som är intresserad av konst, kultur och musik kommer att trivas extra bra i Munktellstaden. Här finns flera spännande museer, som exempelvis Eskilstuna Stadsmuseum och Munktellmuseet. Den stora kulturarenan Lokomotivet ligger också i området och här hålls regelbundna föreställningar inom såväl stand-up som teater och musik.

Grönskande promenad längs ån

Du bor precis vid flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån. En ny strandpromenad har byggts längs ån och det nya badhuset. Slå dig ner vid kajen och njut av det rofyllda porlande vattnet. Varför inte köpa med en kaffe och njuta av lugnet? Eller kanske möta upp en vän för lunch på den närliggande restaurangen. Kajen kommer att förlängas på östra sidan om ån intill den nya gång- och cykelbron mot Pråmskjulstorget. Tre kilometer norrut ligger populära Årby naturreservat med grillplatser och motionsspår för löpning och vandring. På vintern finns även ett skidspår här.

Munktellstaden var från början Bolinder-Munktells industriområde, där Volvo BM under många år hade sin tillverkning. I början av 1970-talet flyttades huvuddelen av tillverkningen utanför centrum och i början av 1990-talet byggdes ett av industrihusen om till Munktell-Arenan och under samma period öppnades även Munktellmuseet. Munktellarenan har under de senaste åren varit i stark utveckling och närmiljön har förändrats, men den industrihistoriska charmen är bevarad i området.

Anmäl intresse till Brf Åstråket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till