2023-04-12, kl 08:29

Folksam och Riksbyggen i nytt samarbete för ett tryggt sparande till en bostad

Folksam och Riksbyggen har inlett ett nytt samarbete som möjliggör för Riksbyggens Förturskunder att teckna ett förmånligt, tryggt och långsiktigt bosparande genom Folksam. Genom erbjudandet Folksam Bospar kan Riksbyggens kunder teckna ett sparande digitalt från och med den 11 april.

Oavsett om man vill spara till sig själv eller till sina barn är det viktigt att välja rätt sparande. Folksam Bospar är en trygg sparandeform i Folksams kapitalförsäkring med traditionell förvaltning. Sparandet sker i en portfölj som är sammansatt av många olika tillgångsslag, vilket gör att kunden inte behöver oroa sig över tvära kast på till exempel aktiemarknaden. Sparandet innebär att kunden får en välbalanserad risk, samtidigt som det historiskt sett gett en jämn och god avkastning.

– Det är roligt att Riksbyggen väljer oss som partner för sparande. Riksbyggen är ett kundägt bolag med lång erfarenhet i sin bransch. Att nu kunna erbjuda Riksbyggens kunder ett tryggt sparande för att underlätta steget in på bostadsmarknaden känns både bra och viktigt, säger Katrin Röcklinger, chef Affärsområde Liv på Folksam.

Riksbyggens Förturskunder erbjuds den digitala sparprodukten till sin egen eller sina barns framtida bostad – ett förmånligt erbjudande som syftar till att stärka Riksbyggens förtursprogram och uppmana fler till att börja spara.

– Vi är glada över samarbetet med Folksam, dels som en långsiktig partner i ett starkt bolag, dels kan vi nu erbjuda våra kunder ett förmånligt, tryggt och långsiktigt sparande för framtiden, säger Tobias Dysenius, Försäljnings- och Affärsutvecklingschef Affärsområde Bostad på Riksbyggen.

Sparandet påverkar inte hur man samlar poäng i Riksbyggen Förtur, ett poäng för varje vecka gäller fortfarande oavsett om man sparar eller inte. Läs mer under ”Aktuellt inom Förtur” här

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning: 08-27 20 40 press@folksam.se