Röda mattan är utrullad för de boende i Riksbyggens Brf Honungslunden i Ulricehamn 2022-10-20, kl 07:00

Röda mattan är utrullad för de boende i Riksbyggens Brf Honungslunden i Ulricehamn

Nu är det inflyttning i Riksbyggens bostäder i Brf Honungslunden i Ulricehamn. Nycklarna delades i dagarna ut till förväntansfulla boende. Brf Honungslunden består av 34 par- och radhus i storlekarna 2–4 rum och kök.

– Det är otroligt roligt att det nu blir ”fullt hus” i Brf Honungslunden. Det är ett mycket fint projekt där Riksbyggen har skapat fantastiska bostäder med tillvaratagande av den tidigare platsens atmosfär, säger Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Handelsträdgården som förr fanns på platsen har fått ge inspiration åt den nya föreningen och såväl ekologisk som social hållbarhet har varit högt prioriterat.

I Brf Honungslunden har det återanvänts en hel del material från det hus och ladugård som tidigare fanns här. Gamla takstolar har exempelvis blivit portaler över gångarna i området, berättar Maria Kjellgren.

Det finns gemensamma odlingsytor, ett stort orangeri och föreningen har en egen bikupa som förväntas ge varje bostad två burkar honung per år. Stora delar av de omkringliggande ytorna består av ängsgräs som tillsammans med fruktträd och bärbuskar ska locka till sig och bevara pollinerarna.

Träffades på stomvisning - nu flyttar dom ihop!
Sofia Jungmalm och Michael Larsson hade var och en för sig bestämt sig för att flytta till Brf Honungslunden. Under visningen av stommen stötte de på varandra för första gången.

– Genom ryktesvägen hade vi båda fått höra att nya grannen skulle vara singel. Sedan började vi träffas, berättar Sofia Jungmalm.

Tycke uppstod och för ungefär en månad sedan bestämde de sig för att flytta ihop, i en gemensam lägenhet.

– Det känns väldigt bra. Vi är nöjda med lägenheten och det blev som vi hade tänkt. Vi tror att vi kommer trivas bra här och få ett mysigt hem tillsammans, säger Sofia Jungmalm.

Par- och radhusen är i storlek 59–106 kvm med flexibla planlösningar som gör att bostäderna passar många olika behov. Och spannet bland de som köpt är stort, från 23 år till 83 år. På området finns också en lekplats för barnen, gemensam grill och en gemensamhetslokal med övernattningsrum som alla har tillgång till.

För mer information:
Maria Kjellgren, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 036-10 84 59
maria.kjellgren@riksbyggen.se.

Bilder