Nu öppnar Boulevarden - entrén till Täby Park 2022-09-07, kl 15:00

Nu öppnar Boulevarden - entrén till Täby Park

Den 7 september öppnar Boulevarden i Täby Park, en väg som går rakt igenom området. Med Boulevarden ökar tillgängligheten både för de som redan flyttar in i Täby Park och för näringsidkarna som finns på plats. Nyligen tog Riksbyggen det första spadtaget för två bostadsrättsföreningar i Täby Park med tillsammans över 160 bostäder, Brf Bersån och Bonum Brf Boulevarden.

– Boulevarden blir en pulsåder genom Täby Park. Det är otroligt glädjande för boende, näringsidkare och hela Täby att Boulevarden nu har öppnat, säger Johan Nyman, projektchef på Riksbyggen.

Riksbyggen kommer att sammanlagt bygga cirka 700 bostäder i Täby Park. Några av projekten är redan inflyttade och klara. Men byggandet fortsätter

– På Riksbyggen ser vi fram emot ett fortsatt fint samarbete med de andra byggherrarna och Täby kommun, säger Johan Nyman.

Just nu bygger Riksbyggen i Täby Park:

Brf Bersån
I Brf Bersån planerar Riksbyggen för 108 kvadratsmarta lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök med balkong eller uteplats. Garage finns under huset. Brf Bersån är granne med Riksbyggens tidigare etapper i Täby Park. Säljstarten är planerad att ske under 2023 och inflyttningen är planerad till  2024.

Bonum Brf Boulevarden
Föreningen kommer att bestå av 55 bostadsrätter om två till fyra rum och kök. I Bonum Brf Boulevarden kommer det finnas tillgång till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och en prunkande innergård. Säljstarten är planerad att ske under kvartal fyra 2022.

Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver som ställer höga krav på till exempel låg energiförbrukning, god innemiljö och bra materialval.

Hållbarhet är stort. Och litet.

För mer information:

Stefan Högman, marknadsområdeschef på Riksbyggen, 08-553 63 502
stefan.hogman@riksbyggen.se

Bilder