Brf Guldpennan i Uddevalla är ett av Sveriges bästa bostadsprojekt 2022-02-11, kl 12:00

Brf Guldpennan i Uddevalla är ett av Sveriges bästa bostadsprojekt

Riksbyggens andra etapp på Söderskolans historiska mark i Uddevalla, Brf Guldpennan, har placerat sig på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt, enligt nöjd kundindex, NKI, för bostadsrätter i nyproduktion. Brf Guldpennan fick en fjärdeplacering på 10-i-topplistan. Arbetet med uppföljaren, Brf Guldäpplet, pågår för fullt just nu.

– Det är fantastiskt roligt att Brf Guldpennan har kommit in på listan över de tio bästa bostadsprojekten i hela landet. Jag vill ge en stor eloge till alla i teamet som jobbat med projektet, från planering, försäljning, byggande och eftermarknad, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster. NKI-mätningen genomförs av Prognoscentret och sker genom enkätundersökning till samtliga nyinflyttade bostadsrättsinnehavare i nyproducerade bostäder.

– Redan från start har vi haft fokus på NKI, kvalité och ekonomi i projektteamet. Resultatet är extra glädjande eftersom coronapandemin begränsat fysiska möten med kunderna, säger Peter Oppenstam, projektledare för Brf Guldpennan.

Brf Guldpennan består av 47 lägenheter och är Riksbyggens andra etapp på Söderskolan Inflyttningen i Brf Guldpennan under försommaren 2021. Riksbyggens första etapp vid Söderskolan var ett Bonum seniorboende. Sammanlagt kommer Riksbyggen att ha byggt 139 nya bostäder vid Söderskolan.

Nu byggs Brf Guldäpplet
Brf Guldäpplet består av 33 bostadsrätter och byggandet startade under 2021. Inflyttningen planeras till sommaren 2023. Intresset för Brf Guldäpplet har varit stort och 30 av de 33 lägenheterna är redan sålda.

– Södergården är ett perfekt läge för den som vill bo centralt och ha nära till allt men ändå ha en lugn och trivsam miljö. Alla lägenheter, utom ettorna, har inglasad balkong. De större lägenheterna har till och med två balkonger, säger Charlotte Berndtsdotter, säljare på Riksbyggen.

I projektet blir det många hållbarhetssatsningar, bland annat solpaneler, laddstolpar för elbilar och sedumtak.

Läs mer om Brf Guldäpplet

För mer information:
Karin Ekström, sälj- & marknadsansvarig på Riksbyggen, 0522-65 44 55
karin.ekstrom@riksbyggen.se
Charlotte Berndtsdotter, säljare Riksbyggen, 0522-65 44 11,
charlotte.berndtsdotter@riksbyggen.se

Bilder