Riksbyggens Amir Chizari semifinalist i tävlingen Årets CIO 2021 2021-09-08, kl 07:40

Riksbyggens Amir Chizari semifinalist i tävlingen Årets CIO 2021

Den 14 december utses för 17:e året i rad Årets CIO. En av semifinalisterna är Amir Chizari, CIO på Riksbyggen. Vinnaren utses av en oberoende jury bestående av tidigare vinnare, forskare och experter.

– Jag känner mig hedrad över att blivit nominerat till Årets CIO för andra gången. Samtidigt vill jag lyfta fram hela min grupp och alla som jobbar med digitalisering på Riksbyggen. Semifinalplatsen är ett kvitto på att arbetet med att digitalisera Riksbyggen har gett resultat och det är hela teamets förtjänst, säger Amir Chizari.

I sjutton år har CIO Sweden tillsammans med Accenture utsett Årets CIO och prisat it-projekt som har utmärkt sig speciellt. Arbetet med att utse pristagarna pågår under sex månader och processen är grundlig innan alla vinnare är klara i de olika kategorierna.

– Det brukar sägas att bygg- och fastighetsbranschen är minst digitala av alla branscher men Riksbyggen har kommit en bit på vägen även mycket kvarstår. Inom kort kommer vi även att dra igång ett program för att accelerera den digitala transformationen ytterligare och det ser jag fram emot, säger Amir

Riksbyggen har förutsättningarna på plats för att ligga i framkant när det gäller digitalisering.

– Ett stort fokus framåt ligger på att ”förflytta” medarbetarna, att införa ny teknik är en sak men att utveckla en hel företagskultur att bli både mer digital och mer hållbar är ett stort arbete som involverar hela företaget, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

För mer information:
Amir Chizari, CIO/CDO, Riksbyggen, 08-698 41 66
Amir.Chizari@riksbyggen.se

Bilder