Slutsålt i Riksbyggens Brf Petunia i Mölndals innerstad 2021-06-16, kl 07:00

Slutsålt i Riksbyggens Brf Petunia i Mölndals innerstad

Samtliga 68 lägenheter i Riksbyggens Brf Petunia, Mölndals innerstad, är nu slutsålda. Brf Petunia är den andra av tre etapper om sammanlagt 180 bostäder i Mölndals innerstads västra kvarter. Inflyttning i Brf Petunia är beräknad att ske under hösten 2022 och nu börjar planeringen för den tredje etappen, Brf Browallia med 55 lägenheter.

– Det har varit en stor efterfrågan på lägenheterna i Brf Petunia vilket är väldigt kul. Brf Petunia är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning på att vara med och utveckla Mölndals innerstad med nya och mer hållbara bostäder, säger Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg.

Våren 2020 startade byggnationen av första etappen, Brf Lobelia, som innehåller 60 bostadsrätter. Brf Petunia kommer att bestå av smart planerade lägenheter i storleken 1-4 rum och kök. Ettorna och de mindre tvåorna har en rymlig balkong med utsikt mot den fina och privata innergården. De större lägenheterna är genomgående med balkong eller uteplats i två väderstreck. Entreprenör för projektet är Tornstaden.

– Försäljningen i Brf Petunia har gått väldigt bra och Riksbyggen fortsätter sitt framgångsrika bostadsbyggande i Mölndals innerstad. Sista kvarteret Brf Browallia är under upphandling innehållande 55 lägenheter samt tre lokaler, säger Krister Svensson, projektchef Storgöteborg.

Alla tre etapper byggs med högt ställda hållbarhetskrav och uppförs enligt Miljöbyggnad Silver. Alla boende att ha möjlighet att hyra gemensamhetslokalen som är är gemensam för hela kvarteret. Den kan användas för barnkalas, styrelsemöte eller bokas till övernattande gäster.

Mölndals innerstad har blivit ett område fullt av liv och rörelse med nya Mölndal Galleria och det omgjorda torget som naturliga mötesplatser. Totalt har här planerats för 600 nya bostäder och 2000 nya arbetsplatser.

För mer information:
Fabian Billing, sälj- och marknadsansvarig Storgöteborg, Riksbyggen, 031-704 55 93
Fabian.billing@riksbyggen.se

Bilder