Riksbyggen nominerade till tävlingen om Sveriges bästa hyresvärdar 2021-01-28, kl 07:00

Riksbyggen nominerade till tävlingen om Sveriges bästa hyresvärdar

För sextonde året i rad delas fastighetsbranschens prestigefyllda pris Kundkristallen ut, där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet. Riksbyggen är nominerad i kategorin Största lyft Serviceindex.

– Vi är jätteglada för nominering till Kundkristallen, det är ett kvitto på det arbete vi gjort under de senaste åren för att våra hyresgäster ska trivas i sina bostäder - en eloge till Riksbyggens fastighetsförvaltning, säger Carl-Johan Hansson, vd för Riksbyggens dotterbolag Unobo. Sedan årsskiftet är Riksbyggens bostadsfastigheter överförda till Unobo. 

Nomineringarna till Kundkristallen har utsetts bland de stora och medelstora företag som under 2020 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo. Kundkristallvinnarna kommer att tillkännages via en sändning från Berns Salonger, torsdag den 11 februari kl 14.00.

– Extra roligt med Kundkristallen är att det är hyresgästerna själva som bestämmer när Sveriges bästa hyresvärdar utses, säger Carl-Johan Hansson.

Riksbyggen har överfört sina bostadsfastigheter till Unobo AB för att frigöra kapital och kunna öka produktionen av bostäder med cirka 20 procent.

– Bolagiseringen av Riksbyggens fastighetsbestånd är en offensiv plan där vi kan vi dra nytta av de övervärden som finns i vår portfölj genom att under 2021 sprida ägandet till institutionella ägare, säger Carl-Johan Hansson.

Det aktuella befintliga fastighetsbeståndet omfattar ca 5 000 lägenheter i Linköping, Jönköping, Trelleborg, Helsingborg, Höganäs, Östersund, Skellefteå och Umeå. Utöver detta ingår knappt 300 lägenheter i pågående nyproduktionsprojekt samt omfattande framtida investeringsmöjligheter i både det befintliga beståndet och planerad nyproduktion.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66

Bilder