Pressinbjudan: Praktikplatsprojekt ska locka fler kvinnor till byggbranschen 2019-08-19, kl 07:45

Pressinbjudan: Praktikplatsprojekt ska locka fler kvinnor till byggbranschen

Praktikplatsprojekt som riktar sig till kvinnor. Bara 1,6 procent av alla byggnadsarbetare är kvinnor men det vill Riksbyggen och NCC ändra på. Med stöd av Arbetsförmedlingen inleds ett praktikplatsprojekt vid ombyggnationer inom Stiftelsen Karlstadshus drygt 2 500 lägenheter som förvaltas av Riksbyggen.

Den 23 augusti är det informationsträff för alla tjejer som är intresserade av en praktikplats

– Inom ramarna för avtalet har vi satt ett stort fokus på social hållbarhet och det innebär bland annat att vi vill se att kvinnor får möjlighet att testa yrket inom byggbranschen, säger Sofia Enberg, affärs- och leveranschef, Riksbyggen. 

Med hjälp av Arbetsförmedlingen har cirka 400 arbetssökande kvinnor i Karlstad med omnejd bjudits in till informationsträffen. NCC kommer att ansvara för praktikanterna på arbetsplatserna.

– Tanken är att praktikanter ska kunna rotera inom projektet för att kunna testa på olika yrken inom byggbranschen. Praktikanterna ska få vara med en elektriker, snickare, rörmokare och ventilationstekniker olika veckor och tillsammans med handledaren utföra enklare jobb som inte kräver licens inom yrket. Målsättningen är att fler tjejer ska få upp ögonen för byggbranschen och att de efter praktiken söker in på en utbildning inom området eller ges möjlighet till en lärlingsplats hos NCC eller några av våra underentreprenörer, säger Sandra Björn projektchef på NCC.

Media är välkomna att delta under informationsträffen!

Var: Arbetsförmedlingen Karlstad, Östra Torggatan 5, våning 3.

När: Fredagen 23 augusti, klockan 09:00.

För mer information:
Mirja Snider, projektledning Riksbyggens fastighetsförvaltning i Karlstad, 054-29 34 87

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder