Start för inflyttningen i Riksbyggens Brf Ljuspunkten 2019-04-04, kl 07:45

Start för inflyttningen i Riksbyggens Brf Ljuspunkten

Riksbyggen rullar ut den röda mattan för de första som flyttar in i Brf Ljuspunkten i Upplands Väsby. Bygget av det totalt 95 lägenheterna startade i oktober 2017 och nu inleds inflyttningen i den första etappen.

– Det är fantastiskt roligt att träffa de första som kvitterar ut sina nycklar till sina lägenheter. Både för de boende och för Riksbyggen är det en stor dag. De boende får för första gången komma in i sina nya hem och för Riksbyggen är det kvittot på den samhällsnytta vi skapar genom vårt långsiktiga bostadsbyggande, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Brf Ljuspunkten är ett hus inom Riksbyggens StegEtt-koncept, ett boendekoncept som vänder sig till unga människor eller andra målgrupper som söker en mindre bostad. Föreningen består av 95 lägenheter, allt från kvadratsmarta 1:or på 27 kvadrat till rymliga 2:or på 64,5 kvadrat. Inflyttningen pågår från nu ända fram till sommaren.

– Det finns ett stort behov av nya bostäder. Det råder bostadsbrist och för många är det utmaning att komma in på bostadsmarknaden. Inom Riksbyggen lägger vi därför stor kraft på att bygga bostäder som fler målgrupper har möjlighet att köpa och vårt StegEtt-koncept är ett bra exempel på det, säger Stefan Nilsson.

Brf Ljuspunkten har ett mycket bra läge, precis intill Upplands Väsby centrum och med närhet till pendeltågsstationen. Huset är planerat så att de boende både ska kunna skapa sin egen värld men också möjlighet till spontana möten.

För mer information:
Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 08-553 635 88

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Bilder