5 minuter med Johanna Ode - livesändning om det senaste inom bostadspolitiken

Johanna Ode är Riksbyggens bostadspolitiska expert. Johanna sänder live veckovis på Riksbyggens Facebooksida och pratar om de senaste händelserna inom bostadspolitiken och Riksbyggens arbete på området. Programmet ger en snabb inblick i aktuella frågor. Välkommen att delta!

opinion

18 feb-21 Nya siffror om bostadsbyggandet från SCB

Imorse presenterade SCB ny statistik om nyproduktion av bostäder för helåret 2020. Johanna Ode, bostadspolitisk expert på Riksbyggen, kommenterar de nya siffrorna.

opinion

12 feb-21 Märta Stenevis första vecka som bostadsminister

Nu har Märta Stenevi varit en vecka på sin nya post som bostadsminister. Hur ser förutsättningarna ut för nya bostadsministern?

opinion

5 feb-21 Märta Stenevi blir ny bostadsminister

Idag har regeringen presenterat sin regeringsombildning och Märta Stenevi har utsetts till ny bostadsminister och ersätter Per Bolund. Vad händer nu och vad kan vi förvänta oss av ett ministerbyte?

opinion

29 jan-21 Amorteringskraven kan komma tillbaka i höst

I våras beslutade Finansinspektionen (FI) att tillfälligt släppa på amorteringskraven pga pandemin. Nu flaggar Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen i en artikel i DN att amorteringskraven kan komma tillbaka i höst. Om det blir så, hur påverkar det unga vuxnas möjlighet att komma in på bostadsmarknaden?

opinion

22 jan-21 Stora förväntningar inför regeringens byggsamtal

Försnack. Bostadsminister Per Bolund har bjudit in branschen till byggsamtal fredagen 22 januari. Riksbyggen kommer delta i samtalet som har tre övergripande punkter på dagordningen - byggtakten, klimatdeklarationerna samt ordning och reda.

opinion

20 jan-21 Underlättning för inträdet på bostadsmarknaden

Utredningen om förslag för att underlätta inträde för förstagångsköpare på bostadsmarknaden startar nu. Eva Nordström, regeringens särskilda utredare, bjöd in till ett möte med branschen inför starten och Riksbyggen fanns på plats. Johanna Ode berättar direkt efter mötet vad som sades.

opinion

14 jan-21 Rundabordssamtal med Per Bolund

Årets första "5 minuter bostadspolitik med Johanna Ode" handlar om rundabordssamtalet med bostadsminister Per Bolund. Temat är lösningar för att underlätta inträde på bostadsmarknaden.

opinion

22 dec-20 Premiäravsnitt

Lyssna på Riksbyggens bostadspolitiska expert, Johanna Ode, som tar upp det allra senaste inom bostadspolitiken.