Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
Planerat

Brf Djurgårdsvyn

Antal bostäder: 49
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Djurgårdsvyn

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Om projektet

Bostadsrätter i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm

Att hitta hem. Till ett boende för hela livet vid innerstadens kant. Med skog, äng och vatten på ena sidan. Och stadens puls på den andra. Det måste väl få beskrivas som det bästa av två världar? En urban oas för dig som tycker om båda.

En urban oas

Här i Norra Djurgårdsstaden har Riksbyggen låtit bygga Djurgårdsvyn, ett
miljöklassat hus med 49 lägenheter ritat av Thomas Sandell, en av Sveriges mest
uppmärksammade arkitekter och formgivare. Lägenheterna har en omsorgsfullt
utvald inredning som till stora delar är specialdesignad av arkitekten. Allt
verkställt med stort fokus på detaljer och ett formspråk präglat av medvetna
materialval. Resultatet är ett hus som kommer att åldras med värdighet och bara
blir vackrare med åren.

Läs mer

Se vår film om Djurgårdsvyn och intervjun med arkitekt Thomas Sandell.

Signerat Thomas Sandell

Från husets kraftfulla siluett, transparenta uttryck och generösa utemiljöer till specialritad inredning och nordisk hantverksdesign. Stjärnarkitekten Thomas Sandells filosofi om tidlös kvalitet genomsyrar alla aspekter av Djurgårdsvyn. Resultatet är ett boende han gärna själv skulle välja.

När Thomas Sandell berättar om Djurgårdvyn använder han ofta arbetsgruppens projektnamn Glashuset, en beskrivning han tycker står sig.

– Ljuset och transparensen är påtaglig, och inte bara för att vi valt en fasad i glas. Det handlar lika mycket om generösa takhöjder, tilltagna ljusinsläpp och kanske främst i flödet mellan inne och ute. Här får alla en terrass, en balkong eller ett uterum. Vi har också skapat ett mellansteg i form av ett orangeri, vilket jag inte sett på samma sätt tidigare.

Även inredningen signeras Sandellsandberg. Detaljer som blandare, handtag,
dörrar och elementskydd bidrar till att skapa en unik miljö.
– Det är många fina detaljer. Och när en lägenhet säljs här om 40 år hoppas jag
att ett säljargument är att originalinredningen finns kvar.
Över matbordet hänger en specialdesignad lampa i vitt glas och till terrassen får
varje lägenhet en numrerad utomhusbänk i furu, ritad av Thomas Sandell och
tillverkad av finska snickeriet Nikari.
– Bänken är en kul och personlig detalj som jag tror kommer att uppskattas.
Vi ville ge en unik present till de som flyttar in och kommer bara att tillverka
49 stycken.

Stockholm ur ett nytt perspektiv

Norra Djurgårdsstaden är en ny pulserande stadsdel som växer fram längs med Stockholms innerstads nordöstra kustlinje, från Hjorthagen och vidare söderut längs Södra Värtahamnen, Frihamnen och Loudden. Här förenas den moderna storstadsmänniskans behov och förväntningar med nytänkande innovationer inom miljöteknik. Allt från bostäder och arbetsplatser till infrastruktur byggs med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet i fokus.

Premiärvisning 2019 – välj och upplev din nya bostad

För att ge dig som intressent för Djurgårdsvyn den bästa upplevelsen och förståelsen för produkten har vi tagit beslutet att när vi presenterar detta för dig, så vill vi göra det på riktigt. Vi bygger därför projektet helt färdigt innan säljstart. Då får du uppleva Brf Djurgårdsvyn i verkligheten, i full skala, med alla vackra material och inredningsdetaljer på plats för dig att uppleva fullt ut med dina egna sinnen.

Djurgårdsvyn står klart för inflyttning i början av 2019 och då öppnar försäljningen av lägenheterna. Vid premiärvisningen bjuds Riksbyggens Förtursmedlemmar in och får möjlighet att välja just sin drömlägenhet. Fördelningen av lägenheter till Förtursmedlemmar sker strikt via antal insamlade poäng. Om det finns osålda lägenheter kvar efter Förtursmedlemmarnas val, erbjuds dessa lägenheter i första hand till de som anmält intresse på projektet och i andra hand till allmänheten via öppna, annonserade visningar.

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Riksbyggen Förtur

Om du ännu inte är Förtursmedlem hos Riksbyggen vill vi varmt rekommendera dig att bli det. Riksbyggens bostäder släpps alltid till Förtursmedlemmarna först och i populära områden kan det vara en förutsättning för att få den lägenhet du helst vill ha. Det kostar 200 kronor per person och år och du samlar poäng över tid. Ju fler poäng du har, desto större chans har du att välja just den bostad som du vill ha i ett projekt. Läs mer om Förtur på Riksbyggen.

Bilder

Se alla bilder
Antal bostäder: 49
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Djurgårdsvyn

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Karta & närområde

Dina vanliga destinationer

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Sök ovan eller klicka i kartan!

Projektstatus

 • Icon Planerad Dot
 • Icon Byggstart 2017 Dot
 • Icon Visningslägenhet Dot
 • Icon Säljstart Förtur 2019 Dot
 • Icon Säljstart 2019 Dot
 • Icon Inflyttning 2019 Dot

Projektfakta

Projektfakta

 • Toggle

  Förtur till våra nybyggda bostäder

  Riksbyggen Förtur

  Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

 • Toggle

  Djurgårdsvyns lägenhetsstorlekar

  Djurgårdsvyns lägenhetsstorlekar:
  · 2 rum och kök, 12 stycken 42-58 kvm
  · 3 rum och kök, 10 stycken 71-84 kvm
  · 4 rok, 9 st 86-104 kvm
  · 5 rok, 16 st 100-142 kvm
  · 6 rok, 2 st 121 kvm

  2 rum och kök
  Djurgårdsvyn har totalt 12 st tvåor på 42 – 58 kvm och de finns på husets samtliga åtta våningar utom näst högst upp. Planlösningen här visar en tvåa på 54 kvm och den återfinns på våning två, tre och fyra. Lägenheten öppnar sig med stora fönsterpartier mot solen i sydväst. Den stora balkongens övre del ramas in av vikbara glasskärmar och kan användas som orangeri. Köket och vardagsrummet förenas i en öppen planlösning med en skiljevägg mot hall för att möjliggöra bra möblering. Sovrummet rymmer en dubbelsäng och har skjutdörrsgarderob längs väggen mot badrummet. I badrummet finns en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare.

  3 rum och kök
  Djurgårdsvyn har totalt 10 st treor på 71 – 84 kvm. Planlösningen här visar en trea på 78 kvm och den återfinns på husets samtliga åtta våningar, förutom markplan och våning 1. Lägenheten är genomgående och öppnar sig med stora fönsterpartier mot solen i sydväst. Den stora balkongens främre del ramas in av vikbara glasskärmar och kan användas som orangeri. Köket och vardagsrummet ansluter till balkongen och rummen förenas i en halvöppen planlösning. Kyl och frys skärmar av rummen något för att skapa en bra möblerbarhet. De båda sovrummen har fönster mot gården i nordost. Lägenheten har en separat wc/dusch och i badrummet finns en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare.

  4 rum och kök
  Djurgårdsvyn har totalt 9 st fyror på 86 – 104 kvm. Planlösningen här visar en fyra på 92 kvm som vetter mot Husarviken och återfinns på våning 1-4. Lägenheten ligger i husets norra hörn vilket gör att den stora balkongen fångar både kvälls- och morgonsolen. Precis som balkongerna på de andra lägenheterna inrymmer även denna ett orangeri med vikbara glasskärmar. Från köket, vardagsrummet och ett av sovrummen bjuder lägenheten på en fin utsikt mot Husarviken och nationalstadsparken. Kök och vardagsrum möts i en öppen planlösning. Det stora sovrummet har klädkammare och utgång till balkongen i öster. Lägenheten har ett separat wc med dusch och i badrummet finns en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare.

  5 rum och kök

  Djurgårdsvyn har totalt 16 st femmor på 100 – 142 kvm. Planlösningen här visar en femma om 105 kvm som vetter mot Husarviken och återfinns på markplan samt våning 1-4. Lägenheten ligger på husets gavel vid Husarviken och har en fin utsikt mot vattnet och grönskan i Nationalstadsparken. 

  Lägenheten ligger i husets västra hörn vilket gör att den stora balkongen fångar både dags- och kvällssolen. Precis som balkongerna på de andra lägenheterna inrymmer även denna ett orangeri med vikbara glasskärmar. Balkongen nås från det stora sovrummet och från vardagsrummet.

 Kök och vardagsrum möts i en halvöppen planlösning. Det stora sovrummet har klädkammare och utgång till balkongen i nordväst. Lägenheten har ett separat wc med dusch och i badrummet finns en tvättdel med tvättmaskin och torktumlare.

Antal bostäder: 49
Anmäl intresse
Stäng

Anmäl intresse till projektet Brf Djurgårdsvyn

Ange förnamn
Ange efternamn
Ange personnummer
Ange Adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange Postort
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Kontakt

Vår säljare svarar på dina frågor

*Obligatoriska fält
Ange namn. '<' och '>' är inte tillåtna
Ange ett fullständig telefonnummer
Fältet innehåller otillåtna tecken. '<' och '>' är inte tillåtna
Fyll inte i detta fält
Karin Ahde Sälj- och marknadsansvarig